Ondernemers over hun zakelijke rekening

"Ik kies voor een betrokken bank"

Twee jonge, ambitieuze ondernemers vertellen over hun keuze voor de Rabobank. Rick Bekkers (retail) en Lizanne van Bladel (horeca) over de start van hun bedrijf, zakelijk betalingsverkeer en de toegevoegde waarde van een zakelijke rekening.

Rick Bekkers – Van Leer & Meer

Rick Bekkers opende deze zomer zijn eigen winkel: Van Leer & Meer, een dames- en herenschoenzaak in het middensegment in Vught. Zo’n schoenenzaak was er nog niet in het Brabantse dorp en Rick besloot in dit gat te duiken.

Nadat hij een ondernemingsplan had geschreven ging hij naar de Rabobank. Een logische keuze voor Rick: “Deze bank is lokaal verreweg het meest betrokken. De andere banken staan heel koud in het dorp. Ze hebben een filiaal en dat is het. De Rabobank heeft een maatschappelijke rol, sponsort lokale evenementen en is betrokken bij ondernemers.”

Rick Bekkers - zakelijke rekening“Ik kom uit Vught en wilde hier een zaak openen. In dat opzicht is de Rabobank goud waard. Ze kennen het dorp, weten wat er speelt en zijn betrokken. Als ik dan een partner zoek, heeft dit altijd mijn voorkeur.”

"De Rabobank heeft een maatschappelijke rol, sponsort lokale evenementen en is betrokken bij ondernemers."

De kersverse ondernemer mag dan pas 23 zijn, hij werkt al vanaf zijn veertiende in een schoenenzaak en leerde daar het vak van een oude rot. Hij droomde altijd al van een eigen zaak en die wens is nu uitgekomen. “Het zijn spannende tijden. De plannen staan op papier, nu moet het in de praktijk gaan werken. Uit de eerste weken blijkt dat het concept aanslaat, dus ik ben heel enthousiast.”

Rick Bekkers: "De lokale betrokkenheid van de bank was doorslaggevend in mijn keuze."

Hij heeft vier zakelijke rekeningen, twee voor de holding en twee voor de zaak, maar voor Rick is de bank meer dan alleen betalingsverkeer. Het gaat hem vooral om de service. “Ik kan vanuit huis digitale contracten afsluiten, de lijntjes zijn kort en als ik iets geregeld wil hebben, gebeurt dat direct. Ik had voor mijn winkel nog een pintransactiecontract nodig, dat was binnen een dag rond.”

“Ik vind de mogelijkheid om geld af te storten heel prettig. Ik vul vooraf in hoeveel contant geld ik afstort en heb het de volgende dag op mijn rekening staan. Als ik later het bedrag stort en het bedrag blijkt te verschillen, wordt dat automatisch verrekend. Heel efficiënt.”

Lizanne van Bladel – SlimSalads

Ook Lizanne van Bladel (22) is een jonge, ambitieuze ondernemer. Ze is net afgestuurd op het ontwikkelen van foodconcepten en sinds 1 augustus de nieuwe eigenaar van SlimSalads in Den Bosch. “Ik hou van koken, wil graag mensen met eten verwennen en bewust maken van gezonde voeding. Ik had hier een foodconcept voor ontwikkeld, maar ik kon er alleen niet de geschikte locatie voor vinden.”

Lizanne van Bladel - SlimSalads“Toen kwam ik terecht bij SlimSalads in het centrum van Den Bosch en dat paste perfect bij mijn ideeën. Vers en gezond eten, met verse sapjes, soepen en salades. Ik kon de zaak overnemen en heb nu ook de mogelijkheid om het concept aan te vullen en uit te breiden.”

“Het startersvoordeel speelde mee in mijn keuze, maar doorslaggevend was dat de Rabo heel erg persoonlijk is.”

Lizanne bankierde privé al bij de Rabobank. Daar een zakelijke rekening openen was dan ook een logische stap, al heeft ze eerst nog wel alle banken vergeleken. “Het startersvoordeel speelde mee in mijn keuze, maar doorslaggevend was dat de Rabo heel erg persoonlijk is.”

“Het is niet alleen een kwestie van online een rekening openen, maar je krijgt direct een vast contact toegewezen. Ik kan sparren, overleggen en ik krijg adviezen, gericht op mijn bedrijf. Ik hoef ook niet iedere keer mijn situatie uit te leggen, want deze persoon kent mijn bedrijf, dat is heel prettig.”

Lizanne van Bladel: "Ik kan sparren, overleggen en ik krijg gerichte adviezen van de bank. Heel prettig."

“Iedere starter heeft het druk en wil zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan randzaken, laat staan wachten op antwoord. In dat opzicht werkt het internetbankieren prettig en snel. En ik werd bijvoorbeeld direct gewezen op de mogelijkheid om geld af te storten, erg handig.”

Een belangrijk aspect voor Lizanne is dat de bank betrokken is bij ondernemers én lokaal zichtbaar is. Bij mij zelfs letterlijk, lacht ze. “Onze locaties zitten in dezelfde wijk. Ik loop zo naar binnen en hopelijk werkt het ook twee kanten op: bestellen ze hun lunch bij mij. Ondernemen is elkaar ook iets gunnen.”

Gepubliceerd op:
26-09-2017

Wat vind je van dit artikel?

x4
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zakelijke rekening

Heb je als startende ondernemer een zakelijke rekening nodig? Hoewel het niet verplicht is, biedt een zakelijke rekening wel een aantal voordelen. Vaak zijn de kosten voor starters ook niet zo hoog.

Als jij bij de start van je bedrijf begint met zakelijk bankieren, heb je alle zakelijke inkomsten en uitgaven vanaf het allereerste begin goed op orde. Het (laten) bijwerken van de administratie wordt zo een stuk minder tijdrovend. Zo betaalt deze investering zich in veel gevallen op den duur vanzelf terug.

Voordelen:

  1. houd zakelijke en privé geldstromen gescheiden
  2. een eigen zakelijke bankpas
  3. internetbankieren (o.a. inzicht in toekomstige afschrijvingen)
  4. professionele uitstraling naar je klanten
  5. (in veel gevallen) koppeling met boekhoudpakket

Zakelijke rekening openen

Wist je dat jij als starter bij de Rabobank de eerste 6 maanden gratis bankiert? Daarnaast kun je profiteren van startersvoordeel. Lees hier alles over Startersvoordeel

Lees meer over de zakelijke rekening in deze artikelen:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.653 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.