Zakelijke pinpas

Zakelijke pinpas: dit zijn de voordelen

Wanneer je als startende ondernemer een zakelijke rekening opent, houd je privé en zakelijk goed gescheiden. Met de zakelijke pinpas kun je snel en gemakkelijk contactloos betalen, in binnen- en buitenland. 

Zakelijke rekening openen

De belangrijkste reden om een zakelijke rekening te openen, is om goed inzicht te krijgen in de financiële gang van zaken van je bedrijf. Je wilt niet dat de zakelijke en privégeldstromen door elkaar lopen. 

Je moet in één oogopslag kunnen zien hoe je onderneming er financieel voorstaat, zodat je snel de cashflow kunt berekenen. Als je geen zakelijke rekening hebt, moet je alle bij- en afschrijvingen apart rangschikken op privé of zakelijk. 

Het is daarom veel overzichtelijker om één keer per maand een bedrag van je zakelijke rekening naar je privérekening over te maken. Zo weet je precies hoe je onderneming er financieel voorstaat en hoeveel belasting en btw je nog moet betalen. 

Zakelijke spaarrekening openen

Als je een zakelijke rekening opent, kun je er zonder extra kosten een zakelijke spaarrekening aan koppelen. Deze rekening is niet alleen handig om zakelijk te sparen, maar ook om geld voor de btw-aangifte en inkomstenbelasting voor opzij te zetten.

Zakelijke pinpas: snel en makkelijk

Met een zakelijke bankpas kun je overal ter wereld geld opnemen en contactloos betalen. Handig als je veel afspraken buiten de deur hebt of op zakenreis bent, want deze zakelijke kosten zijn aftrekbaar en met een zakelijke rekening houd je deze uitgaven gescheiden van je privérekening. 

De zakelijke pinpas van Rabobank heeft een andere kleur dan de privépas, zo scheid je makkelijk de rekeningen

Een handig detail voor het scheiden van de rekeningen is dat de zakelijke pinpas van Rabobank een andere kleur heeft dan de privépas. Dan pak je sneller de goede pas als je iets wilt afrekenen. 

Contactloos betalen 

Contactloos betalen is een slimme optie als je snel en gemakkelijk zakelijke aankopen wilt betalen. Een kop koffie tijdens een kort zakelijk overleg of een snelle lunch als je onderweg bent naar een zakelijke afspraak. Het is een makkelijke manier om kleine bedragen tot € 25 zonder pincode af te rekenen.

Let op: de overheid en de Raad Nederlandse Detailhandel hebben een oproep gedaan om tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk contactloos te pinnen en mobiel te betalen.

Dit verkleint de kans op besmetting via de betaalterminal. De Rabobank heeft daarom tijdelijk de limiet voor contactloze betalingen zonder pincode verhoogd tot € 100.

Toegang tot zakelijke producten

Als je een zakelijke rekening opent, kun je ook gelijk zakelijke producten afnemen zoals een online kassa (betalen via iDeal) of een mobiele pinautomaat. Onmisbaar dus als je jouw klanten betaalgemak wilt bieden.

Verder kun je gebruikmaken van onder meer deze voordelen: 

 • Toegang tot de app
 • Speciale events voor ondernemers 
 • Verzekeringen, zoals bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of AOV
 • Financiering of zakelijk krediet

Zakelijke creditcard 

Als je een zakelijke rekening hebt, kun je ook een zakelijke creditcard aanvragen. Deze gebruik je voor jouw zakelijke aankopen, zoals de aanschaf van bedrijfsmiddelen, online aankopen, zakenreizen en zakelijk tanken.

Dit zijn de voordelen: 

 • Wereldwijd contactloos betalen
 • Ruime verzekeringsdekking bij aankopen
 • Extra creditcard voor medewerkers
 • Fiscaal aftrekbaar

Koppeling met je boekhoudprogramma

De meeste ondernemers doen tegenwoordig de boekhouding online of via een app. Koppel daarom je zakelijke rekening aan een boekhoudprogramma of app waarin je bonnen en facturen meteen kunt scannen en verwerken.

Rabo Startersvoordeel zakelijke rekening

Je zakelijke rekening is bij Rabobank de eerste 6 maanden gratis voor jou als startende ondernemer. Dat betekent géén kosten voor je zakelijke rekening, betaalpas, internetbankieren en Rabo App. Na 6 maanden betaal je € 9,95 per maand plus transactiekosten.

Daarbij heb je ook geen kosten voor:

 1. Al je Eurobetalingen
 2. Informatiekosten voor saldo- en rekeninginformatie
 3. Je pinbundel als je Rabo OmniKassa afneemt

Voor je overige zakelijke betalingsverkeer zoals contant geld storten en Wereldbetalingen betaal je wel de volledige kosten. Bekijk je Startersvoordeel en profiteer van nog meer voordeel.

Bijgewerkt op: 10-09-2020

Wat vind je van dit artikel?

x0
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zakelijke rekening

Heb je als startende ondernemer een zakelijke rekening nodig? Hoewel het niet verplicht is, biedt een zakelijke rekening wel een aantal voordelen. Vaak zijn de kosten voor starters ook niet zo hoog.

Als jij bij de start van je bedrijf begint met zakelijk bankieren, heb je alle zakelijke inkomsten en uitgaven vanaf het allereerste begin goed op orde. Het (laten) bijwerken van de administratie wordt zo een stuk minder tijdrovend. Zo betaalt deze investering zich in veel gevallen op den duur vanzelf terug.

Voordelen:

 1. houd zakelijke en privé geldstromen gescheiden
 2. een eigen zakelijke bankpas
 3. internetbankieren (o.a. inzicht in toekomstige afschrijvingen)
 4. professionele uitstraling naar je klanten
 5. (in veel gevallen) koppeling met boekhoudpakket

Zakelijke rekening openen

Wist je dat jij als starter bij de Rabobank de eerste 6 maanden gratis bankiert? Daarnaast kun je profiteren van startersvoordeel. Lees hier alles over Startersvoordeel

Lees meer over de zakelijke rekening in deze artikelen:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.