Zakelijke rekening: profiteer van deze gemakken

Zakelijke rekening openen: profiteer van deze gemakken

Met een zakelijke rekening kun je meer dan alleen geld ontvangen en overmaken. Van een koppeling met de boekhouding tot verschillende betaalmogelijkheden voor je klanten: profiteer van deze gemakken.

Zakelijke rekening openen

De belangrijkste reden om een zakelijke bankrekening te openen is om goed inzicht te krijgen in de financiële gang van zaken van je bedrijf. Om je privé en zakelijke uitgaven te scheiden is een zakelijke rekening meer noodzaak dan luxe. 

Zonder zakelijke rekening wordt je administratie een grote chaos en is de kans groot dat je het financiële overzicht kwijtraakt.

Dat overzicht heb je nodig om bijvoorbeeld geld voor de btw-aangifte en de belastingaangifte opzij te zetten, te weten hoeveel zakelijke kosten je maakt en om te zien wat je privé nog kunt besteden. 
 

Een belangrijke stelregel voor startende ondernemers: omzet is geen winst. Daar moeten de zakelijke kosten, inkomstenbelasting en de btw nog vanaf

Daarnaast heb je met een zakelijke rekening direct een professionele uitstraling. Je zet de rekening op naam van de onderneming en dit vermeld je vervolgens weer op offertes en facturen.

Zakelijke spaarrekening

Aan je zakelijke rekening kun je gratis een of meerdere zakelijke spaarrekening(en) koppelen. Zet hierop bijvoorbeeld het geld voor je belastingverplichtingen, zodat je ieder kwartaal zonder stress de btw-aangifte kunt doen, en na de aangifte inkomstenbelasting ook de jaarlijkse belastingafdracht.

Je kunt een tweede spaarrekening bijvoorbeeld gebruiken om een buffer op te bouwen. 

Koppeling met je boekhouding

Je kunt de zakelijke rekening ook koppelen met je boekhouding. Hierdoor wordt je administratie gelijk nog overzichtelijker. Iedere bon scan je direct in, zodat je zakelijke kosten keurig gerangschikt worden én de btw wordt verwerkt. 

Btw-aangifte

De btw-aangifte wordt daardoor bijna automatisch voor je gedaan. Het geld staat gereserveerd op je zakelijke spaarrekening, waardoor de btw-aangifte ieder kwartaal nog maar een korte, makkelijke afhandeling is. In plaats van een klus waar je tegenop ziet. 

Kosten boekhouder

Een zakelijke rekening levert je niet alleen meer overzicht op, maar het bespaart ook op de kosten van je boekhouder. Je boekhouder hoeft niet meer je privé en zakelijke kosten te scheiden, dit gebeurt nu automatisch.

Hoe beter jouw administratie is georganiseerd, hoe minder tijd je financiële man er mee bezig is. 

Bank is meer dan betalingsverkeer

Bij de bank kun je voor meer dan alleen je betalingsverkeer terecht. Bij de Rabobank kun je bijvoorbeeld sparren met adviseurs over startkapitaal of andere vormen van financiering.

Als je externe financiering op korte termijn, zoals een rekening courant krediet, of langere termijn, zoals een investering of lening nodig hebt om te groeien, is het zelfs noodzakelijk dat je een zakelijke rekening hebt.

Advertorial zakelijke rekening

Zakelijke rekening nodig?

Met een zakelijke rekening houd je jouw zakelijke en privégeldstromen gescheiden. Dat maakt jouw administratie overzichtelijk. Open je rekening online of in de app al in 5 minuten.

Meer weten?

Profiteer van alle betaalgemakken

Als ondernemer wil je zo snel mogelijk een goede cashflow hebben. Daarvoor moet je ten eerste natuurlijk je producten of diensten verkopen, maar minstens zo belangrijk is om de betalingen goed in de gaten te houden.

Niet betaalde facturen zijn de grootste oorzaak voor faillissementen. Door een vaste betalingstermijn naar iedere klant of opdrachtgever te communiceren, kun je een hoop ergernis en financiële perikelen voorkomen.

Als je klanten te laat betalen is dat slecht voor je cashflow. Met de verschillende betaalmethoden die je als optie kunt selecteren bij je zakelijke rekening, kun je klanten helpen om sneller te betalen.

Profiteer van het betaalgemak, zodat je cashflow in orde blijft. 

Zakelijke betaalverzoeken

De snelste manier om een openstaande factuur uitbetaald te krijgen, is door zakelijke betaalverzoeken te sturen via de Rabo App.

Handig als je een openstaand bedrag wilt innen bij klanten of als je een herinnering wilt sturen met een betaallink.

Alle verzoeken staan overzichtelijk onder elkaar in de Rabo App, dus je ziet direct welke betaalverzoeken zijn betaald. En welke niet. 

Rabo SmartPin

Met Rabo SmartPin verander je jouw smartphone in een pinapparaat. Klein, compact en professioneel.

Deze optie is vooral geschikt voor ondernemers die vaak onderweg zijn of relatief weinig transacties verwerken, maar hun klanten toch de mogelijkheid willen bieden om (contactloos) te pinnen. Handig ook in de huidige anderhalvemetersamenleving.

Rabo OnlineKassa

De Rabo OnlineKassa is een uitgebreide online kassa die diverse belangrijke Nederlandse en buitenlandse betaalmethoden ondersteunt.

Alle online transacties in jouw webwinkel worden gebundeld en verlopen vervolgens via één dashboard. Geschikt voor eigenaars van webshops. 

  • Lees in dit artikel alles over de verschillende vormen van betaalgemak

Profiteer van Rabo Startersvoordeel

Ga je binnenkort een zakelijke rekening openen? Weet dan dat je met Rabo Startersvoordeel de eerste 6 maanden gratis gebruik kunt maken van de zakelijke rekening. Dat betekent géén kosten voor je zakelijke rekening, betaalpas, internetbankieren en Rabo App.

Daarnaast krijg je 6 maanden lang een aansprakelijkheidsverzekering cadeau van Interpolis.

Bijgewerkt op: 10-09-2020

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zakelijke rekening

Heb je als startende ondernemer een zakelijke rekening nodig? Hoewel het niet verplicht is, biedt een zakelijke rekening wel een aantal voordelen. Vaak zijn de kosten voor starters ook niet zo hoog.

Als jij bij de start van je bedrijf begint met zakelijk bankieren, heb je alle zakelijke inkomsten en uitgaven vanaf het allereerste begin goed op orde. Het (laten) bijwerken van de administratie wordt zo een stuk minder tijdrovend. Zo betaalt deze investering zich in veel gevallen op den duur vanzelf terug. Bij Rabobank heb je je zakelijke rekening zo geopend. Je regelt het vaak al in 5 minuten.

Voordelen:

  1. houd zakelijke en privé geldstromen gescheiden
  2. een eigen zakelijke bankpas
  3. internetbankieren (o.a. inzicht in toekomstige afschrijvingen)
  4. professionele uitstraling naar je klanten
  5. (in veel gevallen) koppeling met boekhoudpakket

Zakelijke rekening openen

Wist je dat jij als starter bij de Rabobank de eerste 6 maanden gratis bankiert? Daarnaast kun je profiteren van startersvoordeel. Lees hier alles over Startersvoordeel

Lees meer over de zakelijke rekening in deze artikelen:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.