marieke

Benchmarking

Alhoewel het pertinent af te raden is om de verkoopprijzen van uw concurrenten te kopiëren voor uw eigen onderneming, is het natuurlijk wel raadzaam om regelmatig een blik te werpen door het raam van uw collega-ondernemers. Zeker als u ziet dat zij succesvol zijn met een bepaalde prijsstelling, loont het de moeite om eens verder te onderzoeken hoe zij het doen met een bepaald prijsbeleid.

Als u in een niet al te concurrerende markt zit, kunt u er soms zelfs gewoon openlijk over praten met uw collega-ondernemers. U kunt veel van elkaar leren, overigens niet alleen op het vlak van prijsstelling. Benchmarking zou voor alle ondernemers een vast item in de bedrijfsvoering moeten zijn. Als u er in slaagt om uit te vinden wat de succesfactoren zijn bij uw collega's, dan is de kans groot dat u daar zelf ook uw voordeel mee kunt doen. En dat u de concurrentie het nakijken geeft door weer net iets slimmer te zijn.

Gepubliceerd op:
04-12-2009

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Boekhouding en administratie

Boekhouden en de administratie bijwerken: bij veel ondernemers en zzp'ers staat deze klus niet bovenaan het lijstje van leukste werkzaamheden. Toch is een overzichtelijke zakelijke administratie onmisbaar voor het opbouwen van een financieel gezond bedrijf. Als je als starter jouw bedrijfsadministratie wilt gaan inrichten, waar moet je dan op letten?

Bedrijfsadministratie inrichten

Bij het opzetten en inrichten van je administratie moet je onder andere aan de volgende zaken denken:

  1. Ga ik de boekhouding zelf doen of besteed ik dit uit?
  2. Heb ik een zakelijke rekening nodig?
  3. Hoe richt ik mijn administratie in?

Facturen en offertes opstellen

Lees hier hoe je een goede factuur en offerte opstelt.

Btw berekenen? Gebruik de btw-calculator

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.