marieke

Customer Relations Management (CRM)

Bij Customer Relationship Management (CRM) staat het optimaliseren van alle contacten met de klant centraal. Een goed contact met de klant is essentieel voor uw bedrijf, aangezien het deze klanten zijn die uw omzet in het laatje brengen. Klanten winnen, binden en behouden. Dat is waar een goed CRM voor staat en toe leidt.

Grotere bedrijven schaffen doorgaans speciale CRM software aan voor hun relatiebeheer. In een CRM pakket kan een veelvoud aan gegevens worden opgeslagen over uw klanten. Vaak is een CRM pakket gekoppeld aan het boekhoudpakket, omdat ook daar wezenlijke informatie over uw klanten bijeengebracht is.

CRM-pakketten zijn er in vele soorten en maten; natuurlijk is een goed relatiebeheer ook afhankelijk van wat u er zelf mee doet. Oprechte belangstelling voor uw klanten en relaties zal u in veel gevallen langdurige en stabiele zakenrelaties opleveren, met alle gevolgen voor uw omzet van dien.

Gepubliceerd op:
04-12-2009

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Boekhouding en administratie

Boekhouden en de administratie bijwerken: bij veel ondernemers en zzp'ers staat deze klus niet bovenaan het lijstje van leukste werkzaamheden. Toch is een overzichtelijke zakelijke administratie onmisbaar voor het opbouwen van een financieel gezond bedrijf. Als je als starter jouw bedrijfsadministratie wilt gaan inrichten, waar moet je dan op letten?

Bedrijfsadministratie inrichten

Bij het opzetten en inrichten van je administratie moet je onder andere aan de volgende zaken denken:

  1. Ga ik de boekhouding zelf doen of besteed ik dit uit?
  2. Heb ik een zakelijke rekening nodig?
  3. Hoe richt ik mijn administratie in?

Facturen en offertes opstellen

Lees hier hoe je een goede factuur en offerte opstelt.

Btw berekenen? Gebruik de btw-calculator

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.