marieke

De meerwaarde van een boekhouder of administrateur

Hoe overzichtelijk en simpel jouw zakelijke administratie misschien in de eerste maanden ook is... Een boekhouder of administrateur inhuren is vaak geen overbodige luxe. Hij of zij kent precies de laatste belastingregels, subsidies en handige aftrekposten. Kortom: het advies van een boekhouder kan jou in veel gevallen uiteindelijk juist geld opleveren.

Advertorial adviesgesprek

Persoonlijk advies nodig?

Het starten van een eigen bedrijf kan de nodige vragen oproepen. Onze adviseurs helpen je graag verder en kunnen vertellen welke producten en diensten voor jou interessant zijn. 

Vraag jouw gesprek aan

 

Overal in Nederland vind je administratiekantoren of boekhouders die zich specifiek richten op starters, ZZP'ers en kleine ondernemingen. Informeer ook eens bij collegastarters uit jouw netwerk. Wie weet zit er wel een goede boekhouder tussen die jou kan helpen bij het opzetten van een overzichtelijke administratie.

Meer inzicht

Overhandig liever niet blind jouw complete administratie aan de boekhouder zonder er zelf nog naar om te kijken. Ga eerder af en toe samen met de boekhouder een paar uur zitten om te begrijpen wat er op fiscaal gebied speelt. Zo krijg je naar verloop van tijd meer begrip van en inzicht in de fiscale wereld en dat helpt jou weer om jouw onderneming beter te besturen. Een goede administrateur of belastingadviseur vind je bijvoorbeeld via de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen.

Gepubliceerd op:
23-04-2014

Wat vind je van dit artikel?

x3
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Boekhouding en administratie

Boekhouden en de administratie bijwerken: bij veel ondernemers en zzp'ers staat deze klus niet bovenaan het lijstje van leukste werkzaamheden. Toch is een overzichtelijke administratie onmisbaar voor het opbouwen van een financieel gezond bedrijf. Als je als starter jouw bedrijfsadministratie wilt gaan inrichten, moet je onder andere aan de volgende zaken denken:

  1. Ga ik de boekhouding zelf doen of besteed ik dit uit?
  2. Heb ik een zakelijke rekening nodig?
  3. Hoe richt ik mijn administratie in?

Lees hier hoe je een goede factuur en offerte opstelt.

Btw berekenen? Gebruik de btw-calculator

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.917 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.