marieke

Facturen worden weer sneller betaald

Of het direct te maken heeft met het voorzichtige herstel van de economie, is niet te zeggen, maar feit is wel dat Nederlandse ondernemingen hun rekening sneller betalen dan een half jaar geleden. Gemiddeld doet een bedrijf in Nederland er nu 35 dagen over om een rekening te voldoen. Dat is volgens Het Financieele Dagblad twee dagen sneller dan een half jaar geleden. En dat is goed nieuws voor starters, die vaak niet zoveel financiële buffers hebben om late betalingen op te kunnen vangen.

Het betere betalingsgedrag geldt trouwens voor alle Europese ondernemers, blijkt uit de zesde editie van de tweejaarlijkse Betalingsbarometer van kredietverzekeraar Atradius. De Europese betalingsmoraal is volgens het onderzoek, dat onder ruim 3.500 Europese ondernemers wordt gehouden, terug op het niveau van voor de crisis.
 
Buitenlandse klanten betalen Nederlandse ondernemers gemiddeld na 38 dagen de factuur, dat was na 42 dagen. Van de Nederlandse ondernemers is 69 procent tevreden over de snelheid waarmee buitenlandse klanten betalen. Slechts 53 procent heeft dezelfde mening over binnenlandse klanten.

 

Gepubliceerd op:
13-10-2009

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Boekhouding en administratie

Boekhouden en de administratie bijwerken: bij veel ondernemers en zzp'ers staat deze klus niet bovenaan het lijstje van leukste werkzaamheden. Toch is een overzichtelijke zakelijke administratie onmisbaar voor het opbouwen van een financieel gezond bedrijf. Als je als starter jouw bedrijfsadministratie wilt gaan inrichten, waar moet je dan op letten?

Bedrijfsadministratie inrichten

Bij het opzetten en inrichten van je administratie moet je onder andere aan de volgende zaken denken:

  1. Ga ik de boekhouding zelf doen of besteed ik dit uit?
  2. Heb ik een zakelijke rekening nodig?
  3. Hoe richt ik mijn administratie in?

Facturen en offertes opstellen

Lees hier hoe je een goede factuur en offerte opstelt.

Btw berekenen? Gebruik de btw-calculator

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.