marieke

Britse Kickstarters brengen samen 26,6 miljoen op

De Britse projecten van het internationale crowdfundingplatform Kickstarter hebben in een jaar tijd samen 26,6 miljoen euro opgehaald. Dat maakte de organisatie eerder deze week bekend. Dit bedrag is exact in een jaar tijd opgehaald, omdat Britse projecten 'pas' sinds 31 oktober 2012 in aanmerking komen voor crowdfunding op de Kickstarter-website.

Bedrijven en individuen kunnen op de website hun projecten onder de aandacht brengen bij de crowd. In de beschrijving wordt een financieel doel vastgesteld, waaraan geïnteresseerde bezoekers een bijdrage kunnen leveren. Bij voldoende positieve reacties kan het product daadwerkelijk in productie worden genomen. De investeerders hebben in dat geval als eerste recht op een exemplaar. Indien er te weinig geld wordt opgehaald voor een project, wordt de investering weer teruggestort op de rekening van de bezoeker.

Investeerders

In het afgelopen jaar zijn er 1558 Britse projecten geweest waarvan de crowdfundingaanvraag met succes is afgerond. Daarmee is (omgerekend) in totaal 26,6 miljoen euro opgehaald (ruim vijftig euro per minuut). Uiteraard waren niet alle investeerders van Britse afkomst. Naast de veertig procent die wel uit Groot-Brittannië kwam, is 26 procent van de investeringen afkomstig uit de Verenigde Staten, kwam 21 procent uit de rest van Europa en de overige dertien procent uit andere gebieden.

Lees het oorspronkelijke bericht op NUzakelijk. Meer weten over crowdfunding en of deze financieringsvorm op uw bedrijf van toepassing kan zijn? Bekijk hier het dossier.

Gepubliceerd op:
05-11-2013

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Crowdfunding

Crowdfunding komt uit het Engels en betekent letterlijk: 'funding (investering) door de crowd (massa)'. Maar eigenlijk is dit gewoon een andere vorm om een startup of specifiek project te financieren, waarbij meerdere partijen (onder wie individuen) gezamenlijk hierin kunnen investeren.

Op deze pagina's vind je uitgebreide info over het fenomeen crowdfunding en ontdek je of deze sociale financieringsvorm ook van toepassing kan zijn op jouw bedrijf of project. Denk daarbij aan:

  1. Zo maak je een goed begin met crowdfunding
  2. Een succesvolle crowdfunding-campagne in 8 stappen
  3. Weet jij alle soorten crowdfunding? (hint: het zijn er 5)

Lees hier wat voor rol de Rabobank kan spelen in jouw crowdfundingproject.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.