marieke

Crowdfunding levert Kidswatcher 150.000 euro op

Een succesvolle crowdfundingcampagne op het platform Symbid Crowdfunding heeft Kidswatcher, de startup van The Next Entrepreneur 2013-winnaar Erik Recter, het afgelopen weekend 150.000 euro opgeleverd. Het jonge bedrijf slaagde erin om deze doelstelling binnen drie dagen te halen. Tegen die tijd kon Symbid de campagne weer offline halen, omdat er toen al 82 investeerders waren die samen het beoogde kapitaal hadden binnengebracht.

Bij een eerdere crowdfundingcampagne slaagde Recters onderneming erin om binnen twee dagen 180.000 euro aan investeringen op te halen. Met het eerder opgehaalde bedrag heeft Kidswatcher een prototype laten ontwikkelen. Met de zojuist vergaarde 150.000 euro kan het kinderhorloge, waarmee kinderen via het mobiele gsm-netwerk en wifi kunnen worden gelokaliseerd, daadwerkelijk in productie worden genomen.

Betrouwbare locator

Recter heeft wel een idee waarom crowdfundinginvesteerders warmlopen voor zijn idee. "Kidswatcher spreekt investeerders aan, het is schaalbaar naar het buitenland, en we bouwen alles zelf", vertelt hij aan NUzakelijk. "Er is nog niemand in de wereld in staat geweest om een dusdanig kleine betrouwbare locator te bouwen."

Lees het hele bericht op NUzakelijk. Lees hier in een interview met de TNE13-winnaar hoe Kidswatcher tot stand is gekomen.

Gepubliceerd op:
07-05-2014

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Crowdfunding

Crowdfunding komt uit het Engels en betekent letterlijk: 'funding (investering) door de crowd (massa)'. Maar eigenlijk is dit gewoon een andere vorm om een startup of specifiek project te financieren, waarbij meerdere partijen (onder wie individuen) gezamenlijk hierin kunnen investeren.

Op deze pagina's vind je uitgebreide info over het fenomeen crowdfunding en ontdek je of deze sociale financieringsvorm ook van toepassing kan zijn op jouw bedrijf of project. Denk daarbij aan:

  1. Zo maak je een goed begin met crowdfunding
  2. Een succesvolle crowdfunding-campagne in 8 stappen
  3. Weet jij alle soorten crowdfunding? (hint: het zijn er 5)

Lees hier wat voor rol de Rabobank kan spelen in jouw crowdfundingproject.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.