marieke

Financiering via crowdfunding steeds populairder

Crowdfunding zit in de lift. Vorig jaar is via deze financieringsvorm in totaal twee keer zoveel geld opgehaald als in 2012. Het gaat om een totaalbedrag van 32 miljoen euro. Dat maakte het op crowdfunding gerichte adviesbureau Douw&Koren eerder deze week bekend.

De in totaal opgehaalde 32 miljoen euro heeft volgens het bureau bijgedragen aan de financiering van 1250 projecten en bedrijven. Volgens Simon Douw van Douw&Koren vond er in 2013 een duidelijke transitie plaats van crowdfunding als innovatief instrument naar crowdfunding als een algemeen geaccepteerde financieringsvorm: "Steeds vaker zijn het ook gevestigde midden- en kleinbedrijven en organisaties die succesvol gebruikmaken van crowdfunding."

Investeringen

Het grootste deel van de crowdfundinginvesteringen kwam in 2013 ten goede aan projecten van (startende) bedrijven (28 miljoen euro). Voor creatieve projecten werd in totaal 2,9 miljoen euro opgehaald.

Lees het hele bericht op NUzakelijk. Klik hier voor meer informatie over crowdfunding.

Gepubliceerd op:
17-01-2014

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Crowdfunding

Crowdfunding komt uit het Engels en betekent letterlijk: 'funding (investering) door de crowd (massa)'. Maar eigenlijk is dit gewoon een andere vorm om een startup of specifiek project te financieren, waarbij meerdere partijen (onder wie individuen) gezamenlijk hierin kunnen investeren.

Op deze pagina's vind je uitgebreide info over het fenomeen crowdfunding en ontdek je of deze sociale financieringsvorm ook van toepassing kan zijn op jouw bedrijf of project. Denk daarbij aan:

  1. Zo maak je een goed begin met crowdfunding
  2. Een succesvolle crowdfunding-campagne in 8 stappen
  3. Weet jij alle soorten crowdfunding? (hint: het zijn er 5)

Lees hier wat voor rol de Rabobank kan spelen in jouw crowdfundingproject.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.