marieke

Startup haalt in 10 uur 1,5 mio euro op

De Hamburgse startup Protonet heeft in een recordtijd van 10 uur en 8 minuten 1,5 miljoen euro opgehaald via crowdfunding voor hun privécloud-machine Maya. Het bedrijf speelt in op de angst die bij veel Duitsers leeft dat geheime diensten inbreken op de pc.

Protonet ontwikkelt naar eigen zeggen de ‘simpelste cloudserver ter wereld’ zodat kleine bedrijfjes en particulieren hun data veilig achter slot en grendel kunnen houden. Je stalt je documenten niet meer op de servers van bijvoorbeeld Google en Microsoft, maar op een eigen afgeschermde server.

De Hamburgse startup gaf woensdag om 12.00 uur het startsein voor de crowdfundingcampagne om geld in te zamelen voor hun cloudserver Maya. Precies 10 uur en 8 minuten later was 1,5 miljoen euro opgehaald. Het is daarmee één van de meest succesvolle campagnes in Duitsland ooit. Met het geld willen de Hamburgers de productie van hun apparaat financieren.

Gevoelig

De introductie van Maya komt op een moment dat veel mensen in Duitsland bezig zijn met de bescherming van persoons- en bedrijfsgegevens. Het heeft alles te maken met de informatie die werd gelekt door voormalig CIA-medewerker Edward Snowden over hoe geheime diensten overal ter wereld data verzamelen. In Duitsland ligt dit extra gevoelig omdat de DDR-regering vroeger op grote schaal de eigen burgers afluisterden.

Gepubliceerd op:
10-06-2014

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Crowdfunding

Crowdfunding komt uit het Engels en betekent letterlijk: 'funding (investering) door de crowd (massa)'. Maar eigenlijk is dit gewoon een andere vorm om een startup of specifiek project te financieren, waarbij meerdere partijen (onder wie individuen) gezamenlijk hierin kunnen investeren.

Op deze pagina's vind je uitgebreide info over het fenomeen crowdfunding en ontdek je of deze sociale financieringsvorm ook van toepassing kan zijn op jouw bedrijf of project. Denk daarbij aan:

  1. Zo maak je een goed begin met crowdfunding
  2. Een succesvolle crowdfunding-campagne in 8 stappen
  3. Weet jij alle soorten crowdfunding? (hint: het zijn er 5)

Lees hier wat voor rol de Rabobank kan spelen in jouw crowdfundingproject.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.