Nationale financieringswijzer voor ondernemers

Heb jij de Nationale Financieringswijzer al gezien?

Heb jij financiering nodig voor jouw nieuwe of groeiende onderneming en weet je nog niet precies welke vorm het best aansluit op jouw situatie? Dan is de Nationale Financieringswijzer, een nieuw online initiatief van het kabinet, de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland, een goede plek om jouw zoektocht te beginnen.

De Nationale Financieringswijzer, die vorige week tijdens de MKB-top officieel is gelanceerd door minster Kamp van Economische Zaken, is zowel beschikbaar als app en website en heeft als doel om ondernemers op een overzichtelijke manier wegwijs te maken in de meest geschikte financieringsvormen voor hun investeringsplannen. 

Relevante financieringsvormen

De Financieringswijzer geeft naar kapitaal zoekende ondernemers onder meer uitleg over de meest relevante financieringsvormen, welke partijen deze financiering verstrekken en wat de ondernemer moet doen om zijn kansen op een toezegging te vergroten. Door het beantwoorden van enkele vragen krijgt een ondernemer dus al snel een beter beeld bij de meest geschikte financieringsopties en of dit in zijn geval bijvoorbeeld crowdfunding, microfinanciering of een bancaire lening is.

Verruimd aanbod

Het kredietaanbod voor het mkb is de afgelopen jaren al verruimd met meer dan tien miljard euro. Het is volgens Kamp de bedoeling dat dit bedrag in deze kabinetsperiode nog met 2,5 miljard euro wordt verhoogd. 

Kijk voor de meer informatie op de website: nationalefinancieringswijzer.nl. Op IkGaStarten vind je ook uitgebreide informatie over hoe je startkapitaal kunt vergaren. Kijk bijvoorbeeld eens naar het artikel 10 manieren om de start van je bedrijf te financieren

Gepubliceerd op:
28-09-2015

Wat vind je van dit artikel?

x6
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Wat doe jij met de kostbare eerste twintig seconden van je pitch? Kies je voor een cliffhanger in zin 2? Of begin je met een persoonlijke, heel herkenbare irritatie (waar jij natuurlijk dé oplossing voor hebt)? Wij dagen je uit om vier openingen te testen, zodat je straks investeerders en zakenrelaties direct wakker schudt.

Elevator pitch
Elevator pitch

Financieren en investeren

De meeste startende ondernemers kunnen de start van hun bedrijf niet (helemaal) zelf financieren. Dat hoeft ook niet, want als jij een goed idee hebt, ontmoet je vast een of meerdere partijen die in jouw startup willen investeren.

Startkapitaal vergaren

Niet voor niets neemt het vergaren van startkapitaal vaak een belangrijk plek in bij de startfase van een onderneming. Maar waar vind je de juiste investeerders en hoe overtuig je hen van jouw plannen? Dat lees je onder andere in de volgende artikelen:

  1. Wat kost het om een bedrijf te starten?
  2. Waar let de bank op bij jouw financieringsaanvraag?
  3. Hoe overtuig ik investeerders van mijn verhaal?
  4. Waarop moet je letten als je gaat lenen bij familie en bekenden?

Lees meer over de meest gangbare financieringsmogelijkheden voor starters.

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 7.829 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.