marieke

Investeringen participatiemaatschappijen in 2011 gestegen

Binnen- en buitenlandse participatiemaatschappijen hebben in 2011 aanzienlijk meer geld in Nederlandse bedrijven geïnvesteerd dan het jaar daarvoor. De investeringen stegen met 45 procent tot 2,9 miljard euro. Dat schreef de Financiële Telegraaf afgelopen vrijdag, nadat de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) eerder die dag deze cijfers bekend had gemaakt.

De 2,9 miljard euro is vorig jaar in 315 ondernemingen geïnvesteerd, waarvan 1,8 miljard euro aan investeringen voor de rekening was van Nederlandse participatiemaatschappijen. In 85 procent van de gevallen viel de investering niet hoger uit dan vijf miljoen euro, aldus de NVP over haar jaarlijkse marktonderzoek.

Positief beeld

Volgens NVP-voorzitter Philip Houben zijn de toenemende investeringen een positieve ontwikkeling: "De cijfers laten een positief beeld zien in een lastig economisch klimaat. Daar waar de weg naar vreemd vermogen voor ondernemers moeilijker lijkt, blijken participatiemaatschappijen in toenemende mate bereid om te investeren in Nederlandse bedrijven."

Lees het hele artikel op DFT.nl.

Gepubliceerd op:
28-04-2012

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Wat doe jij met de kostbare eerste twintig seconden van je pitch? Kies je voor een cliffhanger in zin 2? Of begin je met een persoonlijke, heel herkenbare irritatie (waar jij natuurlijk dé oplossing voor hebt)? Wij dagen je uit om vier openingen te testen, zodat je straks investeerders en zakenrelaties direct wakker schudt.

Elevator pitch
Elevator pitch

Financieren en investeren

De meeste startende ondernemers kunnen de start van hun bedrijf niet (helemaal) zelf financieren. Dat hoeft ook niet, want als jij een goed idee hebt, ontmoet je vast een of meerdere partijen die in jouw startup willen investeren.

Startkapitaal vergaren

Niet voor niets neemt het vergaren van startkapitaal vaak een belangrijk plek in bij de startfase van een onderneming. Maar waar vind je de juiste investeerders en hoe overtuig je hen van jouw plannen? Dat lees je onder andere in de volgende artikelen:

  1. Wat kost het om een bedrijf te starten?
  2. Waar let de bank op bij jouw financieringsaanvraag?
  3. Hoe overtuig ik investeerders van mijn verhaal?
  4. Waarop moet je letten als je gaat lenen bij familie en bekenden?

Lees meer over de meest gangbare financieringsmogelijkheden voor starters.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.