marieke

MKB-Nederland ziet mogelijkheden in regeerakkoord

Hoewel een aanzienlijk deel van de achterban van MKB-Nederland zich zorgen maakt over de mogelijke gevolgen van de inkomensafhankelijke zorgpremie, is MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel niet ontevreden over de ruimte die het regeerakkoord biedt voor ondernemers. Dat meldde de Financiële Telegraaf afgelopen maandag.

Biesheuvel is met name te spreken over de snelle afronding van de formatie, waarbij hij wat betreft de inbreng van het bedrijfsleven op het regeerakkoord zelf betrokken is geweest. "Ik sta elke dag nog op als ondernemer en wat dan belangrijk is, is zekerheid en duidelijkheid. Die duidelijkheid is er nu."

Gematigd positief

De voorzitter van de ondernemersorganisatie is gematigd positief over het proces en het eindresultaat. "Je kunt niet alle punten binnenhalen, maar een aantal zaken die wij belangrijk vinden zit erin." De MKB Nederland-voorzitter noemt onder andere de geplande sanering van de overheidsfinanciën en het schrappen van de Lenteakkoord-maatregel die werkgevers zou verplichten de eerste zes maanden ww van een voormalige werkgever te betalen. Biesheuvel: "Ook zijn we blij dat onze campagne voor Europa serieus is genomen. Ik zie sommige zinnen uit de campagne letterlijk terug in het regeerakkoord."

Lees het hele artikel in de Financiële Telegraaf.

Gepubliceerd op:
06-11-2012

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Wat doe jij met de kostbare eerste twintig seconden van je pitch? Kies je voor een cliffhanger in zin 2? Of begin je met een persoonlijke, heel herkenbare irritatie (waar jij natuurlijk dé oplossing voor hebt)? Wij dagen je uit om vier openingen te testen, zodat je straks investeerders en zakenrelaties direct wakker schudt.

Elevator pitch
Elevator pitch

Financieren en investeren

De meeste startende ondernemers kunnen de start van hun bedrijf niet (helemaal) zelf financieren. Dat hoeft ook niet, want als jij een goed idee hebt, ontmoet je vast een of meerdere partijen die in jouw startup willen investeren.

Startkapitaal vergaren

Niet voor niets neemt het vergaren van startkapitaal vaak een belangrijk plek in bij de startfase van een onderneming. Maar waar vind je de juiste investeerders en hoe overtuig je hen van jouw plannen? Dat lees je onder andere in de volgende artikelen:

  1. Wat kost het om een bedrijf te starten?
  2. Waar let de bank op bij jouw financieringsaanvraag?
  3. Hoe overtuig ik investeerders van mijn verhaal?
  4. Waarop moet je letten als je gaat lenen bij familie en bekenden?

Lees meer over de meest gangbare financieringsmogelijkheden voor starters.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.