Yoghurt Barn: 4 businesslessen van oprichter Wouter Staal

Nieuwe investeerder voor Yoghurt Barn

Het MBO & Groei Fonds gaat investeren in de Nederlandse yoghurtketen Yoghurt Barn. Oprichter Wouter Staal, die afgelopen najaar nog als spreker te gast was bij Startup Cinema, gaat de groeifinanciering gebruiken om in meerdere grote en middelgrote nieuwe 'barns' te openen.

Yoghurt Barn heeft op dit moment tien locaties en is onder meer te vinden in Utrecht,  Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Den Bosch. Dit voorjaar komen  er al vestigingen bij in Nijmegen en Leiden. Met deze nieuwe investering, waarvan de hoogte van het bedrag niet bekend is gemaakt, kan Wouter zich gaan richten op verdere uitbreiding van zijn yoghurtketen.

MBO & Groei Fonds

De investering is afkomstig van het MBO & Groei Fonds. Deze organisatie richt zich op de groei van kansrijke mkb-ondernemingen en investeert hierin als aanvulling op financiering van de Rabobank. 

"Wij hebben de afgelopen weken kennis gemaakt met de bevlogen oprichter van de onderneming", aldus Paul van Logtestijn van het MBO & Groei Fonds. "Wouter en zijn vrouw hebben passie voor yoghurt en gezond eten. Wij gaan hen met plezier helpen om de groeiplannen te financieren en zullen waar mogelijk en gewenst met hen mee denken en helpen."

Klik hier voor meer informatie over het MBO & Groei Fonds.     

Meer weten over Yoghurt Barn?

IkGaStarten interviewde Wouter in 2015 over de start van Yoghurt Barn. In dit artikel geeft de Utrechtse ondernemer handige tips aan andere startende ondernemers: 5 businesslessen van Wouter Staal.

Gepubliceerd op:
23-02-2017

Wat vind je van dit artikel?

x1
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Financieren en investeren

De meeste startende ondernemers kunnen de start van hun bedrijf niet (helemaal) zelf financieren. Dat hoeft ook niet, want als jij een goed idee hebt, ontmoet je vast een of meerdere partijen die in jouw startup willen investeren.

Startkapitaal vergaren

Niet voor niets neemt het vergaren van startkapitaal vaak een belangrijk plek in bij de startfase van een onderneming. Maar waar vind je de juiste investeerders en hoe overtuig je hen van jouw plannen? Dat lees je onder andere in de volgende artikelen:

  1. Wat kost het om een bedrijf te starten?
  2. Waar let de bank op bij jouw financieringsaanvraag?
  3. Hoe overtuig ik investeerders van mijn verhaal?
  4. Waarop moet je letten als je gaat lenen bij familie en bekenden?

Lees meer over de meest gangbare financieringsmogelijkheden voor starters.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.