Yoghurt Barn: 4 businesslessen van oprichter Wouter Staal

Nieuwe investeerder voor Yoghurt Barn

Het MBO & Groei Fonds gaat investeren in de Nederlandse yoghurtketen Yoghurt Barn. Oprichter Wouter Staal, die afgelopen najaar nog als spreker te gast was bij Startup Cinema, gaat de groeifinanciering gebruiken om in meerdere grote en middelgrote nieuwe 'barns' te openen.

Yoghurt Barn heeft op dit moment tien locaties en is onder meer te vinden in Utrecht,  Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Den Bosch. Dit voorjaar komen  er al vestigingen bij in Nijmegen en Leiden. Met deze nieuwe investering, waarvan de hoogte van het bedrag niet bekend is gemaakt, kan Wouter zich gaan richten op verdere uitbreiding van zijn yoghurtketen.

MBO & Groei Fonds

De investering is afkomstig van het MBO & Groei Fonds. Deze organisatie richt zich op de groei van kansrijke mkb-ondernemingen en investeert hierin als aanvulling op financiering van de Rabobank. 

"Wij hebben de afgelopen weken kennis gemaakt met de bevlogen oprichter van de onderneming", aldus Paul van Logtestijn van het MBO & Groei Fonds. "Wouter en zijn vrouw hebben passie voor yoghurt en gezond eten. Wij gaan hen met plezier helpen om de groeiplannen te financieren en zullen waar mogelijk en gewenst met hen mee denken en helpen."

Klik hier voor meer informatie over het MBO & Groei Fonds.     

Meer weten over Yoghurt Barn?

IkGaStarten interviewde Wouter in 2015 over de start van Yoghurt Barn. In dit artikel geeft de Utrechtse ondernemer handige tips aan andere startende ondernemers: 5 businesslessen van Wouter Staal.

Gepubliceerd op:
23-02-2017

Wat vind je van dit artikel?

x0
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Ga je investeren in gereedschap of andere bedrijfsmiddelen? Dat kan je extra belastingvoordeel opleveren via de investeringsaftrek. De overheid wil hiermee (startende) ondernemers aanmoedigen om te investeren in hun bedrijf. De investeringsaftrek staat los van de mogelijkheid om bedrijfsmiddelen af te schrijven. De bedragen zijn voor 2018 een beetje gewijzigd ten opzichte van 2017.

Investeringsaftrek 2018
Investeringsaftrek 2018

Financieren en investeren

De meeste startende ondernemers kunnen de start van hun bedrijf niet (helemaal) zelf financieren. Dat hoeft ook niet, want als jij een goed idee hebt, ontmoet je vast een of meerdere partijen die in jouw startup willen investeren. Niet voor niets neemt het vergaren van startkapitaal vaak een belangrijk plek in bij de startfase van een onderneming. Maar waar vind je de juiste investeerders en hoe overtuig je hen van jouw plannen? Dat lees je onder andere in de volgende artikelen:


Klik hier om de meest gangbare financieringsmogelijkheden voor starters te zien.

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
     

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.