Yoghurt Barn: 4 businesslessen van oprichter Wouter Staal

Nieuwe investeerder voor Yoghurt Barn

Het MBO & Groei Fonds gaat investeren in de Nederlandse yoghurtketen Yoghurt Barn. Oprichter Wouter Staal, die afgelopen najaar nog als spreker te gast was bij Startup Cinema, gaat de groeifinanciering gebruiken om in meerdere grote en middelgrote nieuwe 'barns' te openen.

Yoghurt Barn heeft op dit moment tien locaties en is onder meer te vinden in Utrecht,  Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Den Bosch. Dit voorjaar komen  er al vestigingen bij in Nijmegen en Leiden. Met deze nieuwe investering, waarvan de hoogte van het bedrag niet bekend is gemaakt, kan Wouter zich gaan richten op verdere uitbreiding van zijn yoghurtketen.

MBO & Groei Fonds

De investering is afkomstig van het MBO & Groei Fonds. Deze organisatie richt zich op de groei van kansrijke mkb-ondernemingen en investeert hierin als aanvulling op financiering van de Rabobank. 

"Wij hebben de afgelopen weken kennis gemaakt met de bevlogen oprichter van de onderneming", aldus Paul van Logtestijn van het MBO & Groei Fonds. "Wouter en zijn vrouw hebben passie voor yoghurt en gezond eten. Wij gaan hen met plezier helpen om de groeiplannen te financieren en zullen waar mogelijk en gewenst met hen mee denken en helpen."

Klik hier voor meer informatie over het MBO & Groei Fonds.     

Meer weten over Yoghurt Barn?

IkGaStarten interviewde Wouter in 2015 over de start van Yoghurt Barn. In dit artikel geeft de Utrechtse ondernemer handige tips aan andere startende ondernemers: 5 businesslessen van Wouter Staal.

Gepubliceerd op:
23-02-2017

Financieren en investeren

De meeste startende ondernemers kunnen de start van hun bedrijf niet (helemaal) zelf financieren. Dat hoeft ook niet, want als jij een goed idee hebt, ontmoet je vast een of meerdere partijen die in jouw startup willen investeren. Niet voor niets neemt het vergaren van startkapitaal vaak een belangrijk plek in bij de startfase van een onderneming. Maar waar vind je de juiste investeerders en hoe overtuig je hen van jouw plannen? Dat lees je onder andere in de volgende artikelen:


Klik hier om de meest gangbare financieringsmogelijkheden voor starters te zien.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met handige tips.

Blink uit met je plan

IJzersterk financieel plan

Met de tips van deze expert maak je met jouw financiële overzicht straks écht indruk op je bank of investeerder.

Bekijk de tips

Wat is IkGaStarten?

IkGaStarten is een online initiatief van de Rabobank, de bank voor startend Nederland. Bedoeld voor startende ondernemers én voor mensen die nu nog in loondienst zijn, maar overwegen om ook de sprong te wagen. Iedere dag plaatsen wij hier nuttige informatie en tips die het leven van de ondernemer makkelijker en leuker maken. Rabobank kan jou onder meer op weg helpen met een zakelijke rekening en relevante verzekeringen.

sluiten

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
     

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.