Brainstormsessie startup

Startupbootcamp maakt oversteek naar VS

Startupbootcamp gaat uitbreiden naar de Verenigde Staten. Dat heeft medeoprichter Patrick de Zeeuw laten weten aan het Financieele Dagblad. Het acceleratorprogramma gaat in Miami een programma opstarten voor startups in de gezondheidszorg en vraagt - in ruil voor groei en twintigduizend dollar - zes procent van de aandelen.

Startupbootcamp is in Europa met vestigingen in Amsterdam, Londen en Istanbul een van de grootste incubator- en acceleratorprogramma's, maar in de Verenigde Staten zal er op dit gebied sprake zijn van sterke concurrentie in de vorm van bestaande succesvolle initiatieven, waaronder Techstars en Y Combinator. 

Van Miami naar San Francisco

Startupbootcamp richt zich in het Miami-programma specifiek op de gezondheidszorg, omdat deze stad in het zuiden van Florida met acht ziekenhuizen en drie universitaire onderzoekscentra bekend staat om zijn focus op medische innovaties. Miami is wat Startupbootcamp betreft echter pas het begin van haar uitbreiding naar Amerika. Het bedrijf verwacht zich binnen een paar maanden namelijk ook te kunnen vestigen in New York en San Francisco. 

Lees het oorspronkelijke bericht op Sprout.nl. Meer weten over het Miami-programma van Startupbootcamp? Kijk op de website. Tip: IkGaStarten schrijft regelmatig over het starten van een bedrijf in de gezondheidszorg. Klik hier voor een overzicht van de meest recente artikelen.

Gepubliceerd op:
02-11-2015

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Wat doe jij met de kostbare eerste twintig seconden van je pitch? Kies je voor een cliffhanger in zin 2? Of begin je met een persoonlijke, heel herkenbare irritatie (waar jij natuurlijk dé oplossing voor hebt)? Wij dagen je uit om vier openingen te testen, zodat je straks investeerders en zakenrelaties direct wakker schudt.

Elevator pitch
Elevator pitch

Financieren en investeren

De meeste startende ondernemers kunnen de start van hun bedrijf niet (helemaal) zelf financieren. Dat hoeft ook niet, want als jij een goed idee hebt, ontmoet je vast een of meerdere partijen die in jouw startup willen investeren.

Startkapitaal vergaren

Niet voor niets neemt het vergaren van startkapitaal vaak een belangrijk plek in bij de startfase van een onderneming. Maar waar vind je de juiste investeerders en hoe overtuig je hen van jouw plannen? Dat lees je onder andere in de volgende artikelen:

  1. Wat kost het om een bedrijf te starten?
  2. Waar let de bank op bij jouw financieringsaanvraag?
  3. Hoe overtuig ik investeerders van mijn verhaal?
  4. Waarop moet je letten als je gaat lenen bij familie en bekenden?

Lees meer over de meest gangbare financieringsmogelijkheden voor starters.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.