Financial lease

Waarom financial lease relevant is voor starters: 'De aanvraag ging erg snel'

Startende ondernemers die niet genoeg eigen vermogen hebben om een grote investering te doen, kunnen ervoor kiezen om bedrijfsmiddelen te leasen. Zo ook Linda de Weert van paardenkliniek de Postbaan in Rucphen. De kliniek was begin 2016 toe aan een nieuw röntgenapparaat. Linda besloot hiervoor een online leaseaanvraag te doen bij de Rabobank.

Linda de Weert runt paardenkliniek de Postbaan in Rucphen en reist door heel Nederland om de statige viervoeters te onderzoeken en beter te maken. "Vaak maak ik eerst een röntgenfoto of een echo voor de juiste diagnose", zegt Linda.

Voor de financiering van deze kostbare apparatuur koos zij voor financial lease, via haar Rabobank.

Financial lease

Financiële leasing wordt steeds meer gebruikt door startende ondernemers en ZZP'ers. Het werkkapitaal blijft op deze manier beschikbaar om te ondernemen. Kies je voor financial lease? Dan kun je dat vergelijken met een lening. Je kunt snel beschikken over het bedrijfsmiddel dat je nodig hebt en betaalt hiervoor een vast bedrag per maand.

Verschil zakelijke lening en financial lease

Een belangrijk verschil met een zakelijke lening is dat je met financial lease vaak geen geld in handen krijgt. De leasemaatschappij levert het bedrijfsmiddel of betaalt de factuur van het bedrijfsmiddel dat je zelf hebt besteld bij je leverancier.

Bij financial lease ben en blijf je eigenaar van het bedrijfsmiddel, ook ná de looptijd. Het bedrijfsmiddel wordt direct jouw onderpand.

Linda de Weert financial lease

Kostbare apparatuur

In Rucphen glanst de vacht van Davidoff onder de eerste zonnestralen van de dag. "Dit is een Koninklijk Nederlands Warmbloed paard", zegt Linda de Weert. "Hij is bij ons omdat hij af en toe uitzwaait met zijn achterbeen, dus daar gaan we vandaag onderzoek naar doen."

Ze slaat een laptop open die is aangesloten op de röntgenbuis en speurt door foto’s die ze bij andere paarden nam: "Kijk, bij deze patiënt zie je dat er sprake is van artrose. Met een injectie kunnen we ervoor zorgen dat het niet erger wordt."

Linda behandelt niet alleen paarden die iets mankeren: "Er gaat veel geld om in deze wereld. Sommige paarden kosten honderdduizenden euro's. Als koper wil je dan wel zeker weten dat het dier gezond is. Daarvoor is mijn apparatuur onmisbaar."

Nieuwe bedrijfsmiddelen leasen

De kliniek was begin 2016 toe aan een nieuw röntgenapparaat met een waarde van ongeveer € 40.000. Linda besloot voor dit apparaat een online leaseaanvraag te doen bij de Rabobank. "Dat ging wel heel erg snel", vertelt zij lachend. "Ik had de volgende dag al een offerte waarop precies stond wat het per maand zou kosten met verschillende looptijden." 

Voor een andere medisch apparaat informeerde Linda onlangs nog naar de leasemogelijkheden bij de fabrikant: "Zij hadden veel gegevens nodig en het duurde allemaal lang. De Rabobank weet natuurlijk al wie ik ben, dus daar hoefde ik toen voor mijn röntgenapparaat maar een paar dingen in te vullen. Dat voelt vertrouwd. Ik ben ook al heel mijn leven klant."

Leasemogelijkheden

Sparen of investeren

Ook na een aantal onderzoeken is nog niet helemaal duidelijk wat er met Davidoff aan de hand is. "We houden hem een tijdje hier en gaan wat oefeningen met hem doen. Zeker bij jonge paarden kan dit de oplossing zijn."

Intussen heeft Linda haar zinnen alweer gezet op de volgende investering. "Ik heb laatst een tijdje met een laserapparaat gewerkt. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld peesblessures sneller genezen en die komen erg vaak voor. Met financial lease kunnen we dit apparaat betalen, of we moeten eerst veel spaargeld hebben."

Doe de leasecheck en bereken je maandbedrag

Uit het verhaal van Linda blijkt dat dat je als startende ondernemer met leasen dus meer kanten op kunt dan je denkt. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij de Rabobank?

Ontdek binnen een paar minuten of jij in aanmerking komt voor financial lease. Met de calculator krijg je direct een indicatie van de kosten van het leasen van een bedrijfsmiddel. De uitkomst is geen aanbod of advies. Bereken je maandbedrag.

Lees ook

5 vragen en antwoorden over financial lease
Zo maak je een ijzersterk financieel plan
Wat je moet weten over leasen
Checklist: auto leasen voor ZZP'ers
Bedrijfsmiddelen fiscaal afschrijven: zo zit dat
Hoe beoordeelt de Rabobank jouw financierings­aanvraag?

Gepubliceerd op:
01-12-2016

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Wat doe jij met de kostbare eerste twintig seconden van je pitch? Kies je voor een cliffhanger in zin 2? Of begin je met een persoonlijke, heel herkenbare irritatie (waar jij natuurlijk dé oplossing voor hebt)? Wij dagen je uit om vier openingen te testen, zodat je straks investeerders en zakenrelaties direct wakker schudt.

Elevator pitch
Elevator pitch

Financieren en investeren

De meeste startende ondernemers kunnen de start van hun bedrijf niet (helemaal) zelf financieren. Dat hoeft ook niet, want als jij een goed idee hebt, ontmoet je vast een of meerdere partijen die in jouw startup willen investeren.

Startkapitaal vergaren

Niet voor niets neemt het vergaren van startkapitaal vaak een belangrijk plek in bij de startfase van een onderneming. Maar waar vind je de juiste investeerders en hoe overtuig je hen van jouw plannen? Dat lees je onder andere in de volgende artikelen:

  1. Wat kost het om een bedrijf te starten?
  2. Waar let de bank op bij jouw financieringsaanvraag?
  3. Hoe overtuig ik investeerders van mijn verhaal?
  4. Waarop moet je letten als je gaat lenen bij familie en bekenden?

Lees meer over de meest gangbare financieringsmogelijkheden voor starters.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.