marieke

Contact met de bank

De procedure voor een financieringsaanvraag begint natuurlijk altijd bij het kiezen van een bank waarbij u zich thuisvoelt. Kies een bank die bij u past. Een bank waarmee u privé al prettig zaken doet, of waarvan u via externe bronnen hebt begrepen dat die goed is voor ondernemers. Vraag bekenden met welke bank ze zaken doen en of ze daar tevreden over zijn. En gebruik het internet om te ontdekken of de bank van uw keuze hart voor startende ondernemers heeft.

Via de telefoon of via internet kunt u vaak het eerste contact leggen met de bank. U hoort dan welke informatie de bank nodig heeft om de kredietbeoordeling te kunnen doen. Vaak kan de bank binnen enkele dagen wel duidelijkheid geven over de mogelijkheden.

Een nauwkeurige omschrijving van de financieringsbehoefte is natuurlijk een eerste voorwaarde. In het eerste gesprek met de bank geeft u aan wat precies uw investeringsdoel is, hoe lang u het geld denkt nodig te hebben en natuurlijk hoeveel u wilt financieren. De bankmedewerker kan u dan aangeven welke extra informatie en documenten nodig zijn om uw aanvraag te kunnen beoordelen.

Bij de Rabobank kunt u online een gesprek over financiering aanvragen

Gepubliceerd op:
25-11-2010

Wat vind je van dit artikel?

x2
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Investeren

Als startende ondernemer denk je wellicht niet meteen aan investeren, maar toch liggen er op dit gebied ook kansen voor starters. In de juiste markt investeren kan op den duur lucratief uitpakken; daarnaast zijn er diverse overheidsregelingen waarvan je als investeerder kunt profiteren. Het is wel belangrijk dat je weet hoe alles werkt. 

Zo moet je er als internationaal georiënteerde ondernemer rekening mee houden dat er in bepaalde landen andere regels gelden dan in Nederland. Chinezen doen bijvoorbeeld heel anders zaken dan Amerikanen, oftewel: optimaal investeren vergt maatwerk. Op deze pagina's vind je meer informatie over de mogelijkheden en kansen op het gebied van investeren.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.799 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.