financiering mkb geld vis

Garantie mkb-financiering veiliggesteld door Kamp

Als ondernemer in het midden- en kleinbedrijf (mkb) krijg je vanaf nu mogelijk makkelijker een akkoord op jouw financieringsaanvraag. Henk Kamp van Economische Zaken wil hiervoor namelijk vierhonderd miljoen euro aan overheidsgarantie beschikbaar stellen, zo maakte de minister afgelopen donderdag bekend.

Volgens Kamp kan het Nederlandse midden- en kleinbedrijf worden beschouwd als motor van onze economie; dit onderdeel van het bedrijfsleven speelt bovendien een essentiële rol bij het versterken van het voorzichtige economische herstel. "Toch worden veel financieringsaanvragen van mkb'ers door banken afgewezen, waardoor ze niet kunnen doorgroeien", stelt de minister. "Er is dan ook een grote behoefte aan nieuwe financieringsmogelijkheden voor het mkb."

Garantie

De aangekondigde overheidsgarantie van vierhonderd miljoen euro moet het voor aankomende financierders makkelijker maken om de markt te betreden. Potentiële mkb-investeerders met interesse in deze garantie hebben twee maanden de tijd om het ministerie van Economische Zaken te attenderen op hun plannen. Bij een eventuele samenwerking staat de overheid garant voor tachtig procent van de financiering.

Vliegwiel

De aankondiging van Kamp is positief ontvangen door de brancheorganisaties. Zo stelt MKB-Nederland-voorzitter Michaël van Straalen dat het "dringend noodzakelijk is dat er snel alternatieve financieringsmogelijkheden komen voor het mkb. Aanbieders zijn er ook, maar die lopen tegen de grote uitdaging aan dat ze zelf ook funding nodig hebben en dat is moeilijk te krijgen. De regeling waar Kamp mee komt, zet het vliegwiel in beweging."

Lees het oorspronkelijke bericht op NU.nl.

Gepubliceerd op:
03-11-2014

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Investeren

Als startende ondernemer denk je wellicht niet meteen aan investeren, maar toch liggen er op dit gebied ook kansen voor starters. In de juiste markt investeren kan op den duur lucratief uitpakken; daarnaast zijn er diverse overheidsregelingen waarvan je als investeerder kunt profiteren. Het is wel belangrijk dat je weet hoe alles werkt. 

Zo moet je er als internationaal georiënteerde ondernemer rekening mee houden dat er in bepaalde landen andere regels gelden dan in Nederland. Chinezen doen bijvoorbeeld heel anders zaken dan Amerikanen, oftewel: optimaal investeren vergt maatwerk. Op deze pagina's vind je meer informatie over de mogelijkheden en kansen op het gebied van investeren.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.