Nieuw overheidsplatform helpt Nederlandse ondernemers groeien

Nieuw overheidsplatform helpt Nederlandse ondernemers groeien

De overheid heeft vorige week een nieuw online platform gelanceerd voor ondernemers die verder willen groeien met hun bedrijf. Het voornaamste doel van NLGroeit is om ambitieuze ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) in contact te brengen met andere ondernemers, coaches en opleiders. Koningin Maximá en premier Rutte waren bij de lancering van NLGroeit aanwezig.

Met het platform NLGroeit, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en NLevator, wil de overheid Nederlandse ondernemers stimuleren om om een volgende stap in hun groeiproces te zetten. In Nederland komen er jaarlijks namelijk veel nieuwe mkb-ondernemingen bij, maar échte groei - zodat het bedrijf kan bijdragen aan een betere werkgelegenheid - blijft doorgaans nog wel eens uit.

Financieringsmonitor

De vooruitzichten voor groei in het midden- en kleinbedrijf zijn momenteel echter goed. Bij een derde van de mkb-bedrijven stijgt de winst. Steeds meer ondernemers kunnen financiering krijgen via de bank of een alternatieve financieringsmogelijkheid, zo blijkt uit de Financieringsmonitor die minister Kamp van Economische Zaken eerder met de Tweede kamer heeft gedeeld.

Van starten naar groeien

Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op www.nlgroeit.nl. Maar om te kunnen groeien als ondernemer, moet je wel eerst gestart zijn. Hier vind je waardevolle informatie over het starten van een eigen bedrijf.

Bron: Rijksoverheid

Gepubliceerd op:
18-01-2016

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Investeren

Als startende ondernemer denk je wellicht niet meteen aan investeren, maar toch liggen er op dit gebied ook kansen voor starters. In de juiste markt investeren kan op den duur lucratief uitpakken; daarnaast zijn er diverse overheidsregelingen waarvan je als investeerder kunt profiteren. Het is wel belangrijk dat je weet hoe alles werkt. 

Zo moet je er als internationaal georiënteerde ondernemer rekening mee houden dat er in bepaalde landen andere regels gelden dan in Nederland. Chinezen doen bijvoorbeeld heel anders zaken dan Amerikanen, oftewel: optimaal investeren vergt maatwerk. Op deze pagina's vind je meer informatie over de mogelijkheden en kansen op het gebied van investeren.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.