marieke

Rockstart Accelerator helpt startups verder

Rockstart, de Nederlandse startup accelerator die vanaf volgend jaar een eerste enthousiaste lichting startende ondernemers begeleidt naar snelle groei, gaat zijn programma uitbreiden. Rockstart Accelerator gaat de tijd die het bedrijf in de startups steekt verdubbelen en ondersteunt de startende ondernemers ook bij hun internationale doorbraak.

Het in Amsterdam gevestigde Rockstart ging eerder dit jaar van start met het begeleiden van startups. Het bedrijf selecteert jaarlijks tien veelbelovende ondernemingen en investeert hierin tien- tot vijftienduizend euro. Daarnaast kunnen deze startups een jaar lang rekenen op een intensieve begeleiding, waarbij Rockstart onder meer zorgt voor huisvesting, trainingen en de introductie bij een groot netwerk van investeerders.

Zomerprogramma

Rockstart heeft nu bekendgemaakt dit programma uit te breiden met een zogenaamd Zomerprogramma, waarbij de startups langer in het buitenland kunnen verblijven om de kansen op een internationale doorbraak te vergroten. "We hebben goed gekeken in geluisterd naar de ervaringen die ondernemers in Silicon Valley opdeden met accelerators", aldus medeoprichter Don Ritzen op Techbusiness.nl.

Intensieve begeleiding

Ook tijdens deze (voor jonge ondernemers) vaak spannende fase staat de intensieve begeleiding van Rockstart voorop. Ritzen: "De ceo's van de startups mogen blijven werken vanuit ons co-worker centre, maar we brengen ze ook naar Silicon Valley. Als je een wereldwijd schaalbare business hebt, of één die zich op de Amerikaanse markt richt, is dat de plek waar je moet netwerken, ook voor additionele funding."

Klik hier voor meer informatie over Rockstart Accelerator

Gepubliceerd op:
17-11-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Investeren

Als startende ondernemer denk je wellicht niet meteen aan investeren, maar toch liggen er op dit gebied ook kansen voor starters. In de juiste markt investeren kan op den duur lucratief uitpakken; daarnaast zijn er diverse overheidsregelingen waarvan je als investeerder kunt profiteren. Het is wel belangrijk dat je weet hoe alles werkt. 

Zo moet je er als internationaal georiënteerde ondernemer rekening mee houden dat er in bepaalde landen andere regels gelden dan in Nederland. Chinezen doen bijvoorbeeld heel anders zaken dan Amerikanen, oftewel: optimaal investeren vergt maatwerk. Op deze pagina's vind je meer informatie over de mogelijkheden en kansen op het gebied van investeren.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten kosteloos in je mailbox.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.455 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.