marieke

Rockstart haalt ervaren entrepreneurs binnen voor startup-programma

Rockstart Accelerator, het nieuwe startup-programma dat door serieondernemer Oscar Kneppers speciaal is opgezet voor talentvolle Europese startende ondernemers, heeft een aantal ervaren entrepreneurs binnengehaald die vanaf maart de tien uitverkoren startups zullen gaan begeleiden.

Tot deze experts van de in Amsterdam gevestigde startup-academie behoren bijvoorbeeld Joris van Heukelom, mede-eigenaar van designbureau MakerStreet en expert op het gebied van digitale media, en Sebastiaan Hooft, retailexpert en oprichter van webwinkel Centralpoint. Naast de steun van de vaste adviseurs komen er ook veel interessante gastdocenten langs bij Rockstart, zoals Werner Vogels (Amazon.com) en Dees Chinniah (webbrowser Mozilla).

Sillicon Valley

De deadline voor het aanmelden van geïnteresseerde startende ondernemers is overigens wel bijna verstreken. Aanmelden kan nog tot en met vandaag (31 januari). Daarna worden uit alle aanmeldingen tien talentvolle startups geselecteerd die vanaf 22 maart gedurende een periode van honderd dagen en onder intensieve begeleiding zullen worden klaargestoomd voor het runnen van een bedrijf. Uiteindelijk volgt een reis nbaar Sillicon Valley, waar de starters hun nieuwe bedrijf zullen presenteren aan potentiële investeerders.

Lees het hele persbericht op Rockstart.nl. Hier vindt u uiteraard ook meer informatie over dit international georiënteerde startup-programma.

Gepubliceerd op:
31-01-2012

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Investeren

Als startende ondernemer denk je wellicht niet meteen aan investeren, maar toch liggen er op dit gebied ook kansen voor starters. In de juiste markt investeren kan op den duur lucratief uitpakken; daarnaast zijn er diverse overheidsregelingen waarvan je als investeerder kunt profiteren. Het is wel belangrijk dat je weet hoe alles werkt. 

Zo moet je er als internationaal georiënteerde ondernemer rekening mee houden dat er in bepaalde landen andere regels gelden dan in Nederland. Chinezen doen bijvoorbeeld heel anders zaken dan Amerikanen, oftewel: optimaal investeren vergt maatwerk. Op deze pagina's vind je meer informatie over de mogelijkheden en kansen op het gebied van investeren.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten kosteloos in je mailbox.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.455 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.