marieke

Rotterdamse startup Fanrise krijgt half miljoen euro

Goed nieuws voor het jonge bedrijf Fanrise: de Rotterdamse startup heeft een half miljoen euro opgehaald bij een groep informele investeerders. De bedoeling is dat Fanrise deze investering gaat gebruiken om hun platform te ontwikkelen en het bedrijf voor te bereiden op internationale expansie.

Via het online platform helpt Fanrise organisaties om meer rendement te halen uit hun Facebook-activiteiten. Het is een jong technologisch bedrijf dat in de zomer van 2012 van start ging onder de naam Pagemonitor. Vorige week maakte de startup niet alleen bekend dat ze een investering van een vijfhonderdduizend euro hebben binnengehaald, maar ook dat de onderneming voortaan verder gaat als Fanrise.

Toekomstplannen

Fanrise heeft inmiddels circa 1.500 geregistreerde gebruikers, waaronder grote merken als PesiCo, Siemens en Van Haren. De Rotterdamse startup heeft grote toekomstplannen en wil binnen anderhalf jaar een leidende internationale speler zijn op het gebied van Facebook-analytics. De focus ligt hierbij op het verder verstevigen van het internationale verkoopkanaal en de ontwikkeling van technische functionaliteiten.

Lees het oorspronkelijke artikel op Z24.

Gepubliceerd op:
15-07-2013

Wat vind je van dit artikel?

x1
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Investeren

Als startende ondernemer denk je wellicht niet meteen aan investeren, maar toch liggen er op dit gebied ook kansen voor starters. In de juiste markt investeren kan op den duur lucratief uitpakken; daarnaast zijn er diverse overheidsregelingen waarvan je als investeerder kunt profiteren. Het is wel belangrijk dat je weet hoe alles werkt. 

Zo moet je er als internationaal georiënteerde ondernemer rekening mee houden dat er in bepaalde landen andere regels gelden dan in Nederland. Chinezen doen bijvoorbeeld heel anders zaken dan Amerikanen, oftewel: optimaal investeren vergt maatwerk. Op deze pagina's vind je meer informatie over de mogelijkheden en kansen op het gebied van investeren.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.