marieke

Meer kleine kredieten beschikbaar

Het ministerie van Economische Zaken heeft een bestaande garantieregeling voor bedrijfskredieten aangepast. De bedoeling van deze maatregel is dat vooral relatief kleine leningen beter beschikbaar komen voor middelgrote en kleine bedrijven.

Economische Zaken staat onder bepaalde voorwaarden garant voor 80 procent van een bedrijfskrediet met een waarde van maximaal 250.000 euro. Eerst was dat 50 procent. De regeling is bedoeld voor bedrijven met maximaal 250 mensen in dienst. De aanleiding voor het besluit is dat Economische Zaken signalen krijgt dat kleinere leningen relatief vaker worden afgewezen door banken.

Ondernemerswebsite De Zaak heeft acht punten op een rij gezet waar de bank specifiek op let bij de kredietbeoordeling. Voor starters is het interessant om te weten aan welke voordelen u moet voldoen om überhaupt voor bankkrediet in aanmerking te komen. 

Wilt u zelf krediet aanvragen voor uw onderneming, kijk dan hier.
 

Gepubliceerd op:
15-02-2010

Wat vind je van dit artikel?

x3
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Verhoog je uurtarief in 2020. Een stijging van € 1,00 levert al snel € 1000 per jaar op (vóór de belasting). Voor je klanten is die prijsstijging geen probleem. Bovendien zijn er drie belangrijke redenen om juist dit jaar meer te vragen.

Uurtarief verhogen
Uurtarief verhogen

Financiën

Je financiën in één keer goed regelen? Drie vragen die je op dit gebied in ieder geval voor jezelf moet beantwoorden, zijn:

 1. Hoe kom ik aan startkapitaal?
  Als startende ondernemer kun je de start van een bedrijf natuurlijk helemaal zelf bekostigen. Maar als je financiering nodig hebt, zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.

  Bekijk alle financieringsopties voor startende ondernemers. En ben je benieuwd of een bancair krediet tot de mogelijkheden behoort? Lees hier waarop de Rabobank let bij het beoordelen van een financieringsaanvraag

 2. Op welke subsidies heb ik recht?
  Als starter kun je soms ook gebruikmaken van handige subsidies en andere regelingen. Een fijne steuntje in de rug bij de start van je bedrijf
 3. Hoe organiseer ik mijn boekhouding?
  Als je vanaf het begin je administratie op orde hebt, heb je daar vaak later profijt van. Je kunt je boekhouding gewoon zelf doen, of uitbesteden.
Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.