marieke

'Ontslagbelasting kan ouderen langer laten doorwerken'

Het Centraal Planbureau (CPB) heeft berekend dat een zogenoemde ontslagbelasting gecombineerd met een aannamesubsidie voor werkgevers van positieve invloed kan zijn op een hogere pensioenleeftijd van werknemers. Oudere medewerkers zouden zo vaker langer kunnen doorwerken, aldus het CPB in een rapport dat afgelopen vrijdag is uitgekomen.

Het is voor ouderen in deze tijden van crisis lastig om nieuw werk te vinden. Na één jaar WW heeft slechts twintig procent van de 60- tot en met 64-jarigen een baan gevonden, tegenover ruim zestig procent van de personen jonger dan veertig jaar.

Aannamesubsidie

Volgens het CPB kan een dergelijke ontslagbelasting en aannamesubsidie de kansen van oudere werknemers op de huidige arbeidsmarkt vergroten. Een andere optie is dat werkgevers die veel personeel ontslaan straks een hogere WW-premie moeten betalen dan hun collega's die dat niet doen. Het planbureau stelt echter als alternatief dat de huidige ontslagbescherming kan worden vervangen door een speciale ontslagbelasting en deze te combineren met een aannamesubsidie. Werkgevers zouden dan recht hebben op deze subsidie als zij een oudere WW'er in dienst nemen.

Lees het oorspronkelijke artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
26-02-2013

Wat vind je van dit artikel?

x7
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Subsidies

Een bedrijf starten kost naast de nodige tijd en energie ook geld. Zeker in de startfase van een onderneming bestaat de kans dat je nog geen of slechts weinig winst maakt.

Gelukkig heeft de overheid enkele subsidies en startersregelingen in het leven geroepen die het leven van de startende ondernemer makkelijker maken.

Hieronder lees je alles over actuele subsidies voor starters. Kijk bijvoorbeeld eens of jij straks wellicht in aanmerking komt voor:

  1. Borgstelling MKB-krediet
  2. Starten vanuit een uitkering
  3. Startersaftrek (bij arbeidsongeschiktheid)

 

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.