marieke

Adverteren en sponsoren

Als startende ZZP'er zult u er waarschijnlijk niet direct voor kiezen om de plaatselijke voetbal- of hockeyclub te sponsoren. Toch kan (sport)sponsoring in een aantal gevallen wel degelijk van nut zijn.

Als u denkt dat er op de hockeyclub veel potentiële klanten van u rondlopen, kan het best handig zijn als er een bord langs het veld staat met uw naam en websiteadres er op. Of misschien kunt u het elftal van uw zoontje of dochter sponsoren; een vermelding in het clubblad kan u ook onder de aandacht brengen van uw doelgroep.

Advertenties
U kunt ook evenementen sponsoren, of goede doelen. Het hangt maar helemaal af van wat u gaat doen, en wie u wilt bereiken of dit voor u nut heeft. Dit geldt eigenlijk precies zo voor adverteren. Kijk áls u wilt adverteren in ieder geval goed wáár u dat doet. Werkt u plaatselijk of landelijk? Richt u zich op rijkere of juist armere mensen? Op hoog- of laagopgeleiden? Mannen of vrouwen? Oudere of jongere mensen? Stem uw advertentiebeleid af op uw beoogde doelgroep. Zoek het vooral ook niet te groot in het begin; dat kost veel geld en levert u waarschijnlijk weinig of niets op.

Gepubliceerd op:
04-12-2010

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Marketing en verkoop

Je kunt nog zo'n mooi product (of goede dienst) leveren, maar zonder naamsbekendheid en genoeg klanten of opdrachtgevers zul je niet ver komen. Marketing en sales zijn dan ook een cruciaal aspect van het ondernemerschap. In deze categorie gaan we dieper in op het opstellen van een goede marketingstrategie. Hierbij komen onder andere de volgende zaken aan bod:

  1. Hoe zet ik een product of dienst in de markt?
  2. Moet ik een marketingplan schrijven? (en hoe pak ik dat aan?)
  3. Hoe bereik ik de juiste doelgroep?

Lees hier meer tips over starten met marketing en verkoop.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.