Een eigen website

2 min  leestijd
0
Image

Als u zichzelf gaat aanbieden als ZZP'er, dan wilt u natuurlijk wel dat uw potentiële klanten u kunnen vinden. En liefst natuurlijk dat ze bij ú aankloppen in plaats van bij de concurrent. Een goede website is dan eigenlijk een onmisbaar wapen.

Uw website vertelt wie u bent, wat u doet en waarom u goed bent in de dingen die u aanbiedt. Een simpele website bouwt u zelf; er zijn diverse partijen in de markt die simpele starterspakketten aanbieden waarmee u uw eigen site kunt maken.

Professioneel
Natuurlijk is zo'n zelfgemaakte site wat minder professioneel dan een website die door een officieel websitebureau is gebouwd. Maar als u in uw startperiode op de kleintjes wilt letten, is het een goed alternatief. U bent zo in ieder geval te vinden, en die duurdere professionele website kunt u ook later nog laten bouwen. Pas wel op dat u uw imago niet direct geweld aandoet door een té amateuristische of slecht werkende website.

Blogs
Sommige ZZP'ers beginnen uit kostenoverwegingen helemaal zonder website, maar zorgen dan wel dat ze bijvoorbeeld hun LinkedIn-account alle informatie bevat over hun te starten onderneming. Of ze zorgen dat ze her en der blogs (weblogs) bijhouden. Het zijn slimme trucjes om zonder eigen website toch zichtbaar te zijn op het internet.

CMS
Wie eenmaal een website heeft, is natuurlijk nog niet klaar. Zorg dat u een gebruiksvriendelijk content management systeem (cms) bij uw website hebt, zodat u uw eigen site regelmatig kunt updaten. Vertel op uw website waar u mee bezig bent, en geef als dat kan ook referenties aan.

Zoekmachines
Regelmatig updaten van uw website kan helpen om beter vindbaar te zijn voor zoekmachines als Google en Bing. Het veelvuldig noemen van voor u belangrijke steekwoorden werkt wat dat betreft ook uitstekend. Zoek het daarbij in combinaties; als u zich als belastingadviseur in Zwolle gaat vestigen, dan zult u niet snel bovenaan in de zoekwoordenlijst komen op het woord 'belastingadvies' en ook niet op 'Zwolle'. Maar wel op de combinatie 'belastingadvies-Zwolle'. En dat is waarschijnlijk ook precies wat u wilt.

SEO
Er zijn diverse boeken geschreven over zoekmachineoptimalisatie of, zoals het met een mooi woord heet, search engine optimalisation (SEO). Afhankelijk van wat u gaat doen, kan het zeer de moeite waard zijn om u daar eens in te verdiepen. Hoog in de zoekmachineresultaten komen als gezocht wordt op woorden die voor u van belang zijn, kan u zomaar nieuwe klanten opleveren!

Meer over marketing en verkoop

Meer over marketing en verkoop
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? De Rabobank heeft voorbeelden van meerdere ondernemersplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Downloaden is gratis.

Sluiten