marieke

Een eigen website

Als u zichzelf gaat aanbieden als ZZP'er, dan wilt u natuurlijk wel dat uw potentiële klanten u kunnen vinden. En liefst natuurlijk dat ze bij ú aankloppen in plaats van bij de concurrent. Een goede website is dan eigenlijk een onmisbaar wapen.

Uw website vertelt wie u bent, wat u doet en waarom u goed bent in de dingen die u aanbiedt. Een simpele website bouwt u zelf; er zijn diverse partijen in de markt die simpele starterspakketten aanbieden waarmee u uw eigen site kunt maken.

Professioneel
Natuurlijk is zo'n zelfgemaakte site wat minder professioneel dan een website die door een officieel websitebureau is gebouwd. Maar als u in uw startperiode op de kleintjes wilt letten, is het een goed alternatief. U bent zo in ieder geval te vinden, en die duurdere professionele website kunt u ook later nog laten bouwen. Pas wel op dat u uw imago niet direct geweld aandoet door een té amateuristische of slecht werkende website.

Blogs
Sommige ZZP'ers beginnen uit kostenoverwegingen helemaal zonder website, maar zorgen dan wel dat ze bijvoorbeeld hun LinkedIn-account alle informatie bevat over hun te starten onderneming. Of ze zorgen dat ze her en der blogs (weblogs) bijhouden. Het zijn slimme trucjes om zonder eigen website toch zichtbaar te zijn op het internet.

CMS
Wie eenmaal een website heeft, is natuurlijk nog niet klaar. Zorg dat u een gebruiksvriendelijk content management systeem (cms) bij uw website hebt, zodat u uw eigen site regelmatig kunt updaten. Vertel op uw website waar u mee bezig bent, en geef als dat kan ook referenties aan.

Zoekmachines
Regelmatig updaten van uw website kan helpen om beter vindbaar te zijn voor zoekmachines als Google en Bing. Het veelvuldig noemen van voor u belangrijke steekwoorden werkt wat dat betreft ook uitstekend. Zoek het daarbij in combinaties; als u zich als belastingadviseur in Zwolle gaat vestigen, dan zult u niet snel bovenaan in de zoekwoordenlijst komen op het woord 'belastingadvies' en ook niet op 'Zwolle'. Maar wel op de combinatie 'belastingadvies-Zwolle'. En dat is waarschijnlijk ook precies wat u wilt.

SEO
Er zijn diverse boeken geschreven over zoekmachineoptimalisatie of, zoals het met een mooi woord heet, search engine optimalisation (SEO). Afhankelijk van wat u gaat doen, kan het zeer de moeite waard zijn om u daar eens in te verdiepen. Hoog in de zoekmachineresultaten komen als gezocht wordt op woorden die voor u van belang zijn, kan u zomaar nieuwe klanten opleveren!

Gepubliceerd op:
04-12-2010

Wat vind je van dit artikel?

x1
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Marketing en verkoop

Je kunt nog zo'n mooi product (of goede dienst) leveren, maar zonder naamsbekendheid en genoeg klanten of opdrachtgevers zul je niet ver komen. Marketing en sales zijn dan ook een cruciaal aspect van het ondernemerschap. In deze categorie gaan we dieper in op het opstellen van een goede marketingstrategie. Hierbij komen onder andere de volgende zaken aan bod:

  1. Hoe zet ik een product of dienst in de markt?
  2. Moet ik een marketingplan schrijven? (en hoe pak ik dat aan?)
  3. Hoe bereik ik de juiste doelgroep?

Lees hier meer tips over starten met marketing en verkoop.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.