digitale gegevens wachtwoord slotje website

Hoe sterk zijn jouw wachtwoorden op internet?

Vandaag is het Nationale Verander je Wachtwoorden Dag. Via de campagne Wachtwoord Bewust probeert Tweakers in samenwerking met het Openbaar Ministerie en Veilig Internetten mensen te waarschuwen voor zwakke inloggegevens en wachtwoorden. Ook als ondernemer is het van belang dat je jouw digitale gegevens beschermt met sterke wachtwoorden. Hoe zeker ben jij dat jouw inloggegevens bestand zijn tegen eventuele hacks?

Op de website van Wachtwoord Bewust kun je controleren of al wachtwoorden sterk genoeg zijn en welke inlogs in theorie makkelijk te hacken zouden zijn. Daarnaast vind je er de nodige tips om een wachtwoord te bedenken dat echt sterk én ook nog eens vrij makkelijk is om te onthouden. 

Hetzelfde wachtwoord

"Mensen moeten noodgedwongen steeds meer wachtwoorden onthouden en kiezen daarom in de praktijk vaak voor zwakke wachtwoorden", legt Wilbert de Vries, hoofdredacteur van Tweakers, uit. "En veel mensen gebruiken één wachtwoord voor verschillende diensten. Met dit initiatief hopen we het gevaar van slechte wachtwoorden breder onder de aandacht te brengen en zo bij te dragen aan een veiliger internet."

Bescherm je gegevens

Volgens het Openbaar Ministerie kunnen hacks nooit helemaal voorkomen worden, maar speel je als internetgebruiker zelf ook een rol bij het zo goed mogelijk beschermen van je online gegevens. Lodewijk van Zwieten, landelijk cyberofficier bij het Landelijk Parket: "We kunnen niet voorkomen dat wachtwoorden via bijvoorbeeld hacks op straat komen te liggen, maar Wachtwoord Bewust laat wel goed zien welke mogelijkheden mensen zelf hebben om actie te ondernemen."

Lees het hele bericht op Deondernemer.nl

Gepubliceerd op:
24-11-2014

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Eigen website

Een bedrijf starten zonder daaraan meteen een nieuwe zakelijke website te koppelen? Dat is in dit digitale tijdperk haast ondenkbaar. Potentiële klanten en opdrachtgevers vinden jouw product of dienst vandaag de dag nu eenmaal sneller online dan per telefoon of via mond-tot-mondreclame.

Met die wetenschap weet je wat je als starter te doen staat: een goede website (laten) bouwen. Op deze pagina's vind je informatie en tips over de ontwikkeling en het analyseren van de online vindbaarheid van jouw website. Daarbij kun je denken aan:

  1. Zo haal je het meest uit zoekmachineoptimalisatie (SEO)
  2. Weten hoe je een website via Google Analytics continu optimaliseert
  3. Het opstellen van een Google Adwords-campagne
  4. Webshop beginnen: zo maak je een goede start

​Ga je zelf aan de slag? Lees dan hier hoe je op eigen houtje een website bouwt (en lanceert).

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.