marieke

Mobiel gebruik Twitter en LinkedIn sterk gegroeid

Het mobiele gebruik van Twitter en LinkedIn zit in de lift. Ongeveer de helft van de Europese Twitteraars gebruikt de dienst tegenwoordig regelmatig via zijn mobiele telefoon of tablet. Dat berichtte Emerce eind vorige week op haar website.

De groep van mobiele Twitteraars verdubbelde het afgelopen jaar; hetzelfde gebeurde bij de professionele netwerksite LinkedIn. Facebook groeide op het mobiele vlak gemiddeld. Over het algemeen gezien maakt het media- en communicatiegedrag van de Europese consument in ieder geval een snelle ontwikkeling door. Met name het verschil tussen maart 2012 en diezelfde maand een jaar daarvoor is substantieel.

Desktop

Het mobiele gebruik van sociale netwerken is het afgelopen jaar met gemiddeld 43 procent gegroeid, terwijl de groei via desktops en laptops deze periode bleef steken op acht procent. Van de 171 miljoen ondervraagde Europeanen in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje geeft 28 procent aan dat ze sociale netwerken via de mobiele telefoon gebruikt. Tweederde doet dat via de desktop.

Lees het hele artikel op Emerce.nl.

Gepubliceerd op:
28-05-2012

Wat vind je van dit artikel?

x6
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Een goede SEO-strategie zorgt ervoor dat je website of webshop nog beter wordt gevonden. Van mobile first tot voice search: hier moet je op letten als startende ondernemer in 2020. En hou vooral rekening met BERT!

SEO-trends 2020
SEO-trends 2020

Eigen website

Een bedrijf starten zonder daaraan meteen een nieuwe zakelijke website te koppelen? Dat is in dit digitale tijdperk haast ondenkbaar. Potentiële klanten en opdrachtgevers vinden jouw product of dienst vandaag de dag nu eenmaal sneller online dan per telefoon of via mond-tot-mondreclame.

Met die wetenschap weet je wat je als starter te doen staat: een goede website (laten) bouwen. Op deze pagina's vind je informatie en tips over de ontwikkeling en het analyseren van de online vindbaarheid van jouw website. Daarbij kun je denken aan:

  1. Zo haal je het meest uit zoekmachineoptimalisatie (SEO)
  2. Weten hoe je een website via Google Analytics continu optimaliseert
  3. Het opstellen van een Google Adwords-campagne
  4. Webshop beginnen: zo maak je een goede start

​Ga je zelf aan de slag? Lees dan hier hoe je op eigen houtje een website bouwt (en lanceert).

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.