marieke

Nieuwe rapportagesite helpt ondernemers

Onlangs is de website Rapportageportaal.nl live gegaan, een standaard platform voor de uitwisseling van financiële gegevens. Het gaat om een initiatief van drie banken, ABN-Amro, ING en Rabobank, bedoeld om ondernemers administratieve rompslomp uit handen te nemen en op die manier tijd en geld te laten winnen.

Standard Business Reporting (SBR) biedt de mogelijkheid om rapportages, zoals jaarrapporten en kredietrapportages, digitaal aan te leveren bij de overheid of banken. Dat scheelt de ondernemer veel tijd en geld. Hij hoeft niet steeds opnieuw nieuwe rapporten te laten maken, die voor een belangrijk deel dezelfde gegevens bevatten.

Cijfers
Met één druk op de knop stelt de accountant of het administratiekantoor de cijfers beschikbaar voor de belanghebbende partijen. Hierbij geeft de ondernemer natuurlijk wel zijn akkoord. Te denken valt aan jaarrekeningen voor de Kamer van Koophandel, aangiftes bij de Belastingdienst, statistische gegevens voor het CBS en financiële rapportages aan de banken.

Digitaal
De ondernemer stuurt via zijn accountant of administratiekantoor zijn financiële gegevens digitaal naar de bank. En dat is handig. Want de bank kan de ondernemer zo sneller en beter helpen bij een kredietaanvraag. Op basis van de financiële gegevens van de ondernemer en de eigen interne gegevens kan de bank een beslissing nemen over nieuwe kredietaanvragen of aanpassingen in bestaande kredieten.

 

Gepubliceerd op:
17-02-2010

Wat vind je van dit artikel?

x4
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Eigen website

Een bedrijf starten zonder daaraan meteen een nieuwe zakelijke website te koppelen? Dat is in dit digitale tijdperk haast ondenkbaar. Potentiële klanten en opdrachtgevers vinden jouw product of dienst vandaag de dag nu eenmaal sneller online dan per telefoon of via mond-tot-mondreclame.

Met die wetenschap weet je wat je als starter te doen staat: een goede website (laten) bouwen. Op deze pagina's vind je informatie en tips over de ontwikkeling en het analyseren van de online vindbaarheid van jouw website. Daarbij kun je denken aan:

  1. Zo haal je het meest uit zoekmachineoptimalisatie (SEO)
  2. Weten hoe je een website via Google Analytics continu optimaliseert
  3. Het opstellen van een Google Adwords-campagne
  4. Webshop beginnen: zo maak je een goede start

​Ga je zelf aan de slag? Lees dan hier hoe je op eigen houtje een website bouwt (en lanceert).

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 4.748 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.