‘ZZP’er met eigen website behaalt meer omzet’

‘ZZP’er met eigen website behaalt meer omzet’

Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP’ers) die hun diensten of producten onder meer aanbieden via een website, behalen doorgaans meer omzet dan hun concurrenten die dat niet doen. Dat blijkt uit recent onderzoek van SIDN dat is uitgevoerd door het bureau MediaTest onder 1280 zelfstandigen.

De gemiddelde extra omzet die via websites wordt gegenereerd bedraagt 22.500 euro. Van de Nederlandse ZZP'ers die meewerkten aan het onderzoek heeft 95 procent dan ook een eigen site waarop ze diensten of producten aanbieden. De kosten in tijd en geld die de respondenten eraan besteden zijn relatief gering: op jaarbasis komt dat neer op zo’n driehonderd euro en zestien uur.

Grotere online zichtbaarheid

Dat een zakelijke website relatief snel meer business kan opleveren, hebben de meeste Nederlandse zelfstandigen dus wel door. Toch is online verkoop maar voor een klein deel een belangrijk doel van de site (30 procent).

Bij de meeste ZZP’ers ligt de nadruk op het vergroten van de online vindbaarheid (91 procent) of het aantonen van expertise, versterken van de geloofwaardigheid en genereren van meer bereik (alledrie rond de 85 procent).

Verschillen onderling

Uit het onderzoek blijkt verder dat de mogelijkheden die een zakelijke website ondernemers biedt in de ene branche beter worden benut dan in de andere. Zo is de extra omzet binnen de handel (34.250 euro) en bouw (28.600 euro) beduidend hoger dan die in de verzorging, ICT en zakelijke dienstverlening (nog geen 8.000 euro). Daarnaast is de meerwaarde voor starters (tot vijf jaar actief) beduidend lager dan die van meer ervaren ZZP’ers (8.950 versus 25.000 euro). 

Eigen website maken

Een goede zakelijke website maken is een vak apart. Als je het vanaf het begin echt professioneel wilt aanpakken, kun je deze taak dan ook het beste uitbesteden aan een professioneel bureau. Zit dat laatste er budgettair gezien nog niet in? Dan kun je ook zelf een website maken. In dit artikel lees je hoe je dat doet: eigen website maken: zo pak je dat aan.

Bron: SIDN

Gepubliceerd op:
12-09-2016

Wat vind je van dit artikel?

x1
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Een huisstijl is namelijk meer dan alleen het ontwerpen van een bedrijfsnaam en een logo. Het is een middel om jouw identiteit te versterken en het werkt onderscheidend ten opzichte van je concurrenten. Met deze tips kom je verder.

Een goed huisstijl ontwikkelen voor jouw bedrijf
Een goed huisstijl ontwikkelen voor jouw bedrijf

Eigen website

Een bedrijf starten zonder daaraan meteen een nieuwe zakelijke website te koppelen? Dat is in dit digitale tijdperk haast ondenkbaar. Potentiële klanten en opdrachtgevers vinden jouw product of dienst vandaag de dag nu eenmaal sneller online dan per telefoon of via mond-tot-mondreclame.

Met die wetenschap weet je wat je als starter te doen staat: een goede website (laten) bouwen. Op deze pagina's vind je informatie en tips over de ontwikkeling en het analyseren van de online vindbaarheid van jouw website. Daarbij kun je denken aan:

  1. Zo haal je het meest uit zoekmachineoptimalisatie (SEO)
  2. Weten hoe je een website via Google Analytics continu optimaliseert
  3. Het opstellen van een Google Adwords-campagne
  4. Webshop beginnen: zo maak je een goede start

​Ga je zelf aan de slag? Lees dan hier hoe je op eigen houtje een website bouwt (en lanceert).

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.747 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.