Goede service is goud waard

1 min  leestijd
5.845
Auteur: Marieke Leijnen

Een goede service richting klanten blijkt voor consumenten van doorslaggevend belang bij de afweging om wel of geen zaken te doen met een bedrijf. De helft van de Nederlanders zegt, juist in de huidige economische situatie, een goede klantenservice buitengewoon belangrijk te vinden.

Toch doen bedrijven hier dikwijls onvoldoende moeite voor, waardoor zij substantiële omzetgroei mislopen. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek in twaalf landen naar het belang en de voorkeuren van consumenten op het gebied van service.

Waar voor je geld

Verreweg de meeste consumenten (83 procent) zeggen liever zaken te doen met een bedrijf dat goede service biedt. Nederlanders willen vooral 'waar voor je geld', 'weten dat het bedrijf er is om je probleem op te lossen' en 'servicekwaliteit', aldus het onderzoek door Echo Research in opdracht van American Express onder in 12.000 consumenten.

Meer betalen
Drie op de tien consumenten zijn zelfs bereid om 7 procent meer te betalen bij bedrijven die goede service verlenen. Toch vindt maar een kwart van de ondervraagden dat bedrijven de servicebeloften waarmaken of een stapje extra doen. Meer dan de helft van de Nederlanders meent dat bedrijven niet anders omgaan met service of er zelfs minder aandacht aan geven.
 

Meer over klanten en acquisitie

Meer over klanten en acquisitie
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? Download gratis de voorbeeld ondernemingsplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Zo ga jij sterker van start!

Sluiten