11 visitekaartjes waarmee je echt opvalt

Bijgewerkt op 17 december 2019
7 min  leestijd
32.745
Auteur: Marieke Leijnen
11 visitekaartjes waarmee je echt opvalt

Op een visitekaartje kun je meer doen dan alleen jouw bedrijfsgegevens vermelden. Dit handzame kaartje kan ook een middel zijn om de kracht van jouw product of dienst te benadrukken. Sommige ondernemers gaan hierin nog een stapje verder. Daarom vind je hieronder ter inspiratie: 11 visitekaartjes waarmee je écht opvalt.

1. Fietsenmaker

Image
Fietsenmaker | Bron - Rethink Canada

De fietsenmaker Broke Bike Alley slaat eigenlijk twee vliegen in één klap: hij promoot op een concrete manier zijn diensten en geeft zijn netwerkrelaties of klanten meteen een tool om zelf wat kleine reparaties aan hun fiets uit te voeren. Lukt dit niet? Dan ligt de eerstvolgende stap voor de hand…

2. Kaasboer

Image
Bron Vivant Cheese Grater | Bron JWV

Een visitekaartje dat tegelijkertijd dienst doet als handzame kaasrasp? Dat is een originele manier om je product aan de man te brengen. Deze creatieve insteek heeft de verantwoordelijke kaasboer uit Brazilië in ieder geval geen windeieren gelegd. Zijn visitekaartje gaat digitaal gezien inmiddels de hele wereld over.

3. Hovenier

Image
Lush Hovenier | Struck USA

Eerst zaaien, dan oogsten, moet de Amerikaanse hovenier achter dit kaartje gedacht hebben. Hij heeft zijn contactgegevens op een zakje met graszaadjes gezet. Met als bijbehorend advies om voor het beste resultaat zijn bedrijf in te huren voor het onderhouden van de grasmat.

 

 

 

4. Personal trainer

Image
Personal Trainer visitekaartje | Bron Poul Nielsen

De vorm van een visitekaartje is - evenals je lichaam - iets waaraan je kunt werken. Deze personal trainer heeft de belangrijkste doelstelling van zijn meeste klanten (lees: een strakker lichaam) met dit visitekaartje in ieder geval zeer treffend verbeeld. 

 

 

 

 

 

 

5. Video designer

Image
Video designer visitekaartje | Bron Graphicfetish

Wie zegt dat een visitekaartje altijd rechthoekig hoeft te zijn? Deze grafische en video designer heeft het bekende TV-testbeeld verwerkt in zijn ronde visitekaartje. Bij de meeste websites waar je zelf een design kunt bewerken of ontwerpen, zoals Vistaprint, Drukland of het Engelse Moo, is het mogelijk om van deze standaardvorm af te stappen. Dit is een vrij eenvoudige manier om op te vallen met jouw bedrijf, maar houd er rekening mee dat zo'n rond (of vierkant, ovaal etc.) kaartje minder handzaam kan zijn dan een rechthoekige versie (die meestal wel gemakkelijk in een portemonnee of broekzak past). 

6. Architect

Image
Architect visitekaartje | Bron Capak

Ook een manier om op te vallen: ga voor een zogenoemde pop up-visitekaartje. Letterlijk een kaartje met een extra dimensie, zoals een uitvouwbaar design. Deze Tsjechische architect laat op deze manier meteen zien waarin hij gespecialiseerd is: de mooiste huizen ontwerpen. 

 

 

 

 

7. Thuiszorg

Image
Visitekaartje verpleegster | Bron Annalisa Vargiu

Deze verpleegster die werkzaam is in de thuiszorg heeft haar visitekaartje niet alleen het uiterlijk, maar ook meteen de vorm van een pleister gegeven. Zo wordt direct duidelijk welke diensten zij namens haar bedrijf aanbiedt.

 

 

8. Advocaat

Image
Visitekaartje advocaat | Bron James A.W. Mahon

Het design van dit visitekaartje circuleert al jaren op internet en social media, maar wij vinden hem zo goed bedacht dat dit ontwerp ook in deze lijst niet mag ontbreken. De Canadese echtscheidingsadvocaat achter dit kaartje laat op treffende wijze het ingrijpende effect zien van een scheiding. Extra goed bedacht: Mahons contactgegevens staan zowel op de linker- als de rechterhelft van het visitekaartje. Zo zouden in theorie beide ‘kampen’ contact met hem kunnen opnemen.

9. Opticien

Image
Visitekaartje opticien | Bron - Black Pearl Creative

Hoe goed zijn jouw ogen? Met dit visitekaartje heb je altijd een mini oogtest bij de hand. Deze Koreaanse opticien heeft het slim bekeken en promoot op een slimme manier zijn diensten. Op het moment dat je naast de allerkleinste ook de wat grotere letters niet meer scherp kunt zien, zijn de contactgegevens - natuurlijk wel weergegeven in een groot en duidelijk formaat - op de andere kant te vinden.

10. Stempelen

Image
Visitekaartje stempel | Bron WAX

Als jouw belangrijkste diensten of producten voor het grootste deel hetzelfde blijven door de jaren heen, kan het ook een leuk idee zijn om jouw ontwerp in stempelvorm te laten maken. Het grootste voordeel is dat je bij deze aanpak niet steeds opnieuw visitekaartjes moet laten drukken, maar jouw kaartjes letterlijk zelf kunt bestempelen.

11. Yogacentrum

Image
Visitekaartje yogacentrum | Bron FLOW yoga

Geen ontspannende yogasessie zonder bijbehorend yogamatje: dit yogacentrum heeft een creatieve draai gegeven aan dit principe en liet zijn contactgegevens drukken op flexibel materiaal. Het visitekaartje is - net als het onmisbare matje - letterlijk oprolbaar. 

 

 

 

 

Tips van de redactie

Hoe creëer je meer business vanuit LinkedIn?
Klanten vinden als zzp'er: zo doe je dat
7 netwerkvalkuilen voor starters
Zo maak je een goede eerste indruk
6 dingen die je nog niet wist over lichaamstaal

zakelijke rekening afbeelding

Zakelijke rekening nodig?

Open je rekening online of in de app al in 5 minuten

1e halfjaar € 0,00

Meer over marketing en reclame

Meer over marketing en reclame
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? Download gratis de voorbeeld ondernemingsplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Zo ga jij sterker van start!

Sluiten