marieke

'Ondernemers adverteren minder vaak in reclamefolders'

Het aantal ondernemers dat regelmatig adverteert in reclamefolders loopt de laatste tijd verder terug. Dat is een nieuwe trend. Tot 2012 steeg het aantal wekelijks bezorgde folders namelijk nog tot gemiddeld 37 per huishouden, maar dit jaar is er voor het eerst sinds lange tijd sprake van een volumedaling van twee procent.

De NOS meldde afgelopen maandag op haar website dat de adverteerdersbranche voor de komende jaren rekening houdt met een verdere afname. Een nieuwe trend op de zakelijke markt is dat winkeliers en fabrikanten volgens folderverspreider Netwerk VSP tegenwoordig kritischer kijken naar waar zij hun brochures verspreiden en hoe vaak ze dit willen doen. Voor een fabrikant van grasmaaiers is een flat met appartementen natuurlijk minder relevant.

Nee-sticker

De daling is ook een gevolg van het feit dat steeds meer huishoudens een zogenoemde nee-sticker op hun voordeur plakken. Op dit moment zit er bij circa 21 procent van de huishoudens zo'n sticker op de brievenbus en dit percentage neemt ieder jaar iets verder toe. Daarnaast speelt het adverteren op internet en social media een steeds belangrijkere rol. "Meer mensen bekijken een folder online en geven aan dat ze de papieren folders niet meer willen", aldus Yme Pasma van Netwerk VSP.

Lees het hele bericht op NOS.nl.

[Foto: Flickr/Anne Jan Roeleveld]

Gepubliceerd op:
26-11-2013

Wat vind je van dit artikel?

x1
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Marketing en reclame

Het inzetten van marketingtools en reclamemethoden is een prima manier om jouw bedrijf bij de doelgroep te promoten en een product of dienst goed in de markt te zetten. Maar welke mogelijkheden heb je hiervoor als starter tot je beschikking en hoe zet je de eerste stap? Hieronder vind je meer informatie over het fijne samenspel tussen marketing en reclame. Zo kom je bijvoorbeeld meer te weten over:


Nu populair op Ikgastarten: lees de 4 tips voor het maken van reclame voor jouw startup.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.