marieke

Sportvereniging sponsoren

Vrijwel iedereen heeft wel iets met sport. Kinderen worden al op jonge leeftijd lid van de hockey-, voetbal-, tennis- turn- of paardrijvereniging. Velen blijven hun leven lang lid van een sportvereniging en brengen daar ook veel tijd door. Anderen zijn minder actief en kijken liever naar voetbal of tennis op televisie. Welke vorm van sport u ook kiest, u kunt er als sponsor bekendheid en goodwill mee opbouwen.

Zoek wel eerst goed uit welke sport bij u en uw bedrijf past. Waar zitten uw klanten - vindt u die eerder op het hockeyveld dan in het voetbalstadion - of is het wat oudere en welvarendere golfpubliek meer iets voor u? Wat wilt u bereiken met de sponsoring? Natuurlijk, u wilt de club van uw keuze financieel steunen. Maar dat mag zakelijk gezien natuurlijk nooit de hoofdreden zijn van uw sponsoractiviteiten.

Naamsbekendheid

Sommige bedrijven sponsoren vanwege de naamsbekendheid. Reclameborden langs het veld of misschien wel uw bedrijfsnaam op het shirt van de spelers kan dan een goede optie zijn. U kunt ook sponsoren vanwege de netwerkmogelijkheden. In verenigingen, maar ook bijvoorbeeld in Business Clubs van betaald voetbalorganisaties kunt u in een informele sfeer veel potentiële klanten of zakenpartners leren kennen.

Meer lezen? Kijk bij het artikel Sportsponsoring; doe het eens anders.

 

Gepubliceerd op:
25-07-2012

Wat vind je van dit artikel?

x1
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Marketing en reclame

Het inzetten van marketingtools en reclamemethoden is een prima manier om jouw bedrijf bij de doelgroep te promoten en een product of dienst goed in de markt te zetten. Maar welke mogelijkheden heb je hiervoor als starter tot je beschikking en hoe zet je de eerste stap? Hieronder vind je meer informatie over het fijne samenspel tussen marketing en reclame. Zo kom je bijvoorbeeld meer te weten over:


Nu populair op Ikgastarten: lees de 4 tips voor het maken van reclame voor jouw startup.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.