Netwerkbijeenkomst

55 procent van starters haalt werk uit het bezoeken van events

Het bezoeken van een startersdag of vergelijkbaar ondernemersevenement levert ondernemers in meer dan de helft van de gevallen nieuwe opdrachten op. En hoewel veel startende ondernemers aangeven het best spannend te vinden om proactief contact te leggen, stapt het overgrote merendeel wel zelf op potentiële opdrachtgevers af.

Dat blijkt uit twee recente peilingen van IkGaStarten waaraan in totaal 957 starters hebben meegewerkt. 

Uit de eerste poll, waarin we peilden of websitebezoekers en nieuwsbriefabonnees van IkGaStarten wel eens nieuwe opdrachten binnenhalen door een (ondernemers)event te bezoeken, kwam naar voren dat het merendeel van de respondenten (55 procent) dit wel eens doet. De andere helft, 45 procent, gaf aan nog geen klanten te hebben gevonden naar aanleiding van het bezoeken van een evenement. 

Contact leggen met klanten

Dat actief (en succesvol) netwerken een taak is wat de ene ondernemer makkelijker afgaat dan de andere, bleek uit de tweede poll. Hierin stelden wij de vraag hoe snel onze bezoekers tijdens een startersdag of netwerkbijeenkomst op nieuwe klanten afstappen. 

Veertig procent van de respondenten geeft aan dit doorgaans best spannend te vinden, maar dat ze deze stap uiteindelijk wel durven zetten. 35 procent zijn geboren netwerkers; het proactief aanspreken van prospects kost hen geen enkele moeite, terwijl negentien procent liever het eerste contact legt via de mail of social media. Tot slot haalt zes procent al voldoende werk uit hun huidige netwerk

Netwerken op Startup Cinema

Ben jij ook zo’n startende ondernemer die netwerken nog best spannend vindt, maar het wel leuk lijkt om andere (startende) ondernemers in contact te komen? Kom dan naar Startup Cinema, een reeks gratis events die de Rabobank organiseert voor starters. Je hoort dan niet alleen de inspirerende succesverhalen van andere ondernemers, maar krijgt na afloop ook uitgebreid de mogelijkheid om te netwerken.

Bestel hier jouw gratis kaarten.

Gepubliceerd op:
28-11-2016

Wat vind je van dit artikel?

x2
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Als je start als zzp'er, is het een vraag die vaak door je hoofd speelt: hoe kom ik aan klanten? Zonder voldoende opdrachtgevers heb je immers ook geen uitzicht op veel inkomsten. Met de tips in deze checklist kom je verder.

ZZP
Acquisitie-klanten vinden
Acquisitie-klanten vinden

Gebruik social media om van klanten fans te maken. Ga van de koude vorm van offline acquisitie vanuit overtuigen naar de warme manier social selling. Ga de dialoog aan en bouw een online band op met potentiële klanten. Van cold calling naar social selling.

Dit moet je weten over social selling
Dit moet je weten over social selling

Van Joop van den Ende en John de Mol van Endemol tot Larry Page en Sergey Brin van Google: aan voorbeelden van succesvolle samenwerkingen geen gebrek. Maar ook als je alleen start is samenwerken handig. Gebruik de kennis en ervaring van anderen!

Samen een bedrijf beginnen: zo doe je dat
Samen een bedrijf beginnen: zo doe je dat

Netwerken

Netwerken als startende ZZP'er of ondernemer kun je op verschillende manieren doen. Zo speuren veel starters online naar potentiële klanten of opdrachtgevers op LinkedIn of een ander online netwerkplatform. Maar je kunt natuurlijk ook persoonlijk naar bijeenkomsten toe gaan om jouw zakelijke kennissenkring uit te breiden en andere interessante contacten op te doen. Maar waar begin je? Hieronder vertellen we je alles over het belang van netwerken en hoe je dit als starter het beste kunt aanpakken. Kijk bijvoorbeeld eens naar:


Tip: geen idee waar je moet beginnen? De tips in dit artikel helpen je op weg: starten met netwerken doe je zo.

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
     

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.