Netwerkbijeenkomst

55 procent van starters haalt werk uit het bezoeken van events

Het bezoeken van een startersdag of vergelijkbaar ondernemersevenement levert ondernemers in meer dan de helft van de gevallen nieuwe opdrachten op. En hoewel veel startende ondernemers aangeven het best spannend te vinden om proactief contact te leggen, stapt het overgrote merendeel wel zelf op potentiële opdrachtgevers af.

Dat blijkt uit twee recente peilingen van IkGaStarten waaraan in totaal 957 starters hebben meegewerkt. 

Uit de eerste poll, waarin we peilden of websitebezoekers en nieuwsbriefabonnees van IkGaStarten wel eens nieuwe opdrachten binnenhalen door een (ondernemers)event te bezoeken, kwam naar voren dat het merendeel van de respondenten (55 procent) dit wel eens doet. De andere helft, 45 procent, gaf aan nog geen klanten te hebben gevonden naar aanleiding van het bezoeken van een evenement. 

Contact leggen met klanten

Dat actief (en succesvol) netwerken een taak is wat de ene ondernemer makkelijker afgaat dan de andere, bleek uit de tweede poll. Hierin stelden wij de vraag hoe snel onze bezoekers tijdens een startersdag of netwerkbijeenkomst op nieuwe klanten afstappen. 

Veertig procent van de respondenten geeft aan dit doorgaans best spannend te vinden, maar dat ze deze stap uiteindelijk wel durven zetten. 35 procent zijn geboren netwerkers; het proactief aanspreken van prospects kost hen geen enkele moeite, terwijl negentien procent liever het eerste contact legt via de mail of social media. Tot slot haalt zes procent al voldoende werk uit hun huidige netwerk

Netwerken op Startup Cinema

Ben jij ook zo’n startende ondernemer die netwerken nog best spannend vindt, maar het wel leuk lijkt om andere (startende) ondernemers in contact te komen? Kom dan naar Startup Cinema, een reeks gratis events die de Rabobank organiseert voor starters. Je hoort dan niet alleen de inspirerende succesverhalen van andere ondernemers, maar krijgt na afloop ook uitgebreid de mogelijkheid om te netwerken.

Bestel hier jouw gratis kaarten.

Gepubliceerd op:
28-11-2016

Wat vind je van dit artikel?

x5
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Netwerken

Netwerken als startende zzp'er of ondernemer kun je op verschillende manieren doen. Je kunt als starter online naar potentiële klanten of opdrachtgevers zoeken. Bijvoorbeeld op LinkedIn of een ander online netwerkplatform.

Je kunt natuurlijk ook persoonlijk naar bijeenkomsten toe gaan. zo kun je je zakelijke kennissenkring uitbreiden. Misschien doe je er wel interessante contacten. Maar waar begin je? Hieronder vertellen we je alles over het belang van netwerken en hoe je dit als starter het beste kunt aanpakken. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

Tip: geen idee waar je moet beginnen? Dan heb je vast iets aan dit artikel over hoe je start met netwerken.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.653 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.