marieke

Drentse startende ondernemers blijven positief

De economische crisis houdt ook in Drenthe nog wel even aan, maar desondanks zijn startende ondernemers in deze provincie positief over de toekomst. Dat bleek afgelopen zaterdag op de ondernemersmarkt in de provinciehoofdstad Assen.

Tijdens deze ondernemersmarkt kwamen circa 35 beginnende ondernemers bij elkaar om te netwerken en potentiële klanten en opdrachtgevers te ontmoeten. Ook waren er stands van instanties waar de starters terecht konden met vragen over het ondernemerschap.

Flexibel

Ondanks de aanhoudende recessie blijven veel van de aanwezige ondernemers de toekomst zonnig inzien. Zo ook Jeroen Boersma, architect: "Elke architect heeft het op het moment verschrikkelijk moeilijk, maar wat misschien wel de kans is van een startende ondernemer, is dat hij nog niet vastzit aan een bepaalde bedrijfsfilosofie. Je bent flexibeler, dus ik heb in tegenstelling tot architectenbureaus nog de ruimte om mezelf steeds opnieuw te profileren en een andere positie in te nemen."

Lees het artikel en beluister het fragment op de website van rtvdrenthe.nl.

Gepubliceerd op:
13-06-2012

Wat vind je van dit artikel?

x0
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Netwerken

Netwerken als startende zzp'er of ondernemer kun je op verschillende manieren doen. Je kunt als starter online naar potentiële klanten of opdrachtgevers zoeken. Bijvoorbeeld op LinkedIn of een ander online netwerkplatform.

Je kunt natuurlijk ook persoonlijk naar bijeenkomsten toe gaan. zo kun je je zakelijke kennissenkring uitbreiden. Misschien doe je er wel interessante contacten. Maar waar begin je? Hieronder vertellen we je alles over het belang van netwerken en hoe je dit als starter het beste kunt aanpakken. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

Tip: geen idee waar je moet beginnen? Dan heb je vast iets aan dit artikel over hoe je start met netwerken.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.