marieke

Netwerkers gaan minder snel failliet

Goed nieuws voor ZZP'ers en ondernemers die van netwerken houden: uit onderzoek van ondernemersnetwerk RedPeppers is gebleken dat ondernemers die flink netwerken veel minder vaak failliet gaan dan zij die nauwelijks netwerken.

In 2009 registreerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een recordaantal faillisementen. Er werd een stijging van 54% genoteerd ten op zichte van het jaar ervoor. RedPeppers ondervroeg 752 ondernemers en ontdekte dat van hen slechts 12% door de crisis ten onder is gegaan.

Volgens de deelnemende ondernemers redden ze het om het hoofd boven water te houden, mede door goede contacten met collega-ondernemers. Hierdoor krijgen ze ondersteuning op gebieden waar zij problemen tegenkomen. Verder blijken netwerkers eerder geneigd om problemen aan te pakken, omdat ze postieve feedback ontvangen van hun mede-netwerkers. Ook om hulp vragen blijkt hen makkelijker af te gaan.

Gepubliceerd op:
13-08-2010

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Netwerken

Netwerken als startende zzp'er of ondernemer kun je op verschillende manieren doen. Je kunt als starter online naar potentiële klanten of opdrachtgevers zoeken. Bijvoorbeeld op LinkedIn of een ander online netwerkplatform.

Je kunt natuurlijk ook persoonlijk naar bijeenkomsten toe gaan. zo kun je je zakelijke kennissenkring uitbreiden. Misschien doe je er wel interessante contacten. Maar waar begin je? Hieronder vertellen we je alles over het belang van netwerken en hoe je dit als starter het beste kunt aanpakken. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

Tip: geen idee waar je moet beginnen? Dan heb je vast iets aan dit artikel over hoe je start met netwerken.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.