Netwerken

'ZZP'ers zien cursussen als netwerkmogelijkheid'

Netwerken is voor iedere ondernemer een belangrijke manier om meer business te creëren, maar voor ZZP'ers helemaal. Daarom zien zelfstandigen op veel momenten kans om te netwerken, bijvoorbeeld tijdens een cursus of opleiding. Dat blijkt uit recent onderzoek van FastFlex onder circa duizend zelfstandige professionals.

Een grote meerderheid van de ondervraagde ZZP'ers (meer dan tachtig procent) ziet het volgen van een opleiding met andere professionals als belangrijke gelegenheid om te netwerken. Bijna negentig procent geeft zelfs aan een deel van zijn of haar uren te investeren in het volgen van een relevante cursus of opleiding. 

Sterker netwerk

"Investeren in eigen ontwikkeling is cruciaal om u als zelfstandige professional te onderscheiden", licht Niels Huismans, Business Developer bij FastFlex, de onderzoeksresultaten toe. "Het is interessant om te zien dat ZZP'ers met een opleiding of cursus niet alleen hun kennis, maar ook hun netwerk versterken.

Sharing economy

Volgens Huismans er is in ons land steeds meer sprake van een zogenoemde sharing economy, waarin professionals niet alleen hun expertise, maar ook netwerken, opdrachten en kansen met elkaar delen. Een gevolg daarvan is dat een groeiend aantal zelfstandige professionals hun eigen netwerk gaan raadplegen om andere ZZP'ers aan een nieuwe opdracht te helpen (en vice versa).    

Lees het oorspronkelijke bericht op Briskmagazine.nl.

Gepubliceerd op:
27-08-2014

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Netwerken

Netwerken als startende zzp'er of ondernemer kun je op verschillende manieren doen. Je kunt als starter online naar potentiële klanten of opdrachtgevers zoeken. Bijvoorbeeld op LinkedIn of een ander online netwerkplatform.

Je kunt natuurlijk ook persoonlijk naar bijeenkomsten toe gaan. zo kun je je zakelijke kennissenkring uitbreiden. Misschien doe je er wel interessante contacten. Maar waar begin je? Hieronder vertellen we je alles over het belang van netwerken en hoe je dit als starter het beste kunt aanpakken. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

Tip: geen idee waar je moet beginnen? Dan heb je vast iets aan dit artikel over hoe je start met netwerken.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.