marieke

Aanbestedingsambassadeur voor MKB

Het ministerie van Economische Zaken heeft een zogenaamde aanbestedingsambassadeur benoemd, die als taak heeft om MKB'ers een eerlijke kans te geven bij het binnenhalen van overheidsopdrachten

Professor Riek Bakker heeft de eer als eerste tot aanbestedingsambassadeur te zijn benoemd. Dit gebeurde door (demissionair) minister Van der Hoeven van Economische Zaken. Het is de bedoeling dat Bakker actief het belang van goed en eerlijk aanbesteden onder de aandacht gaat brengen bij bestuurders van overheden.

Selectie op prijs
MKB-Nederland is blij met de aanbestedingsambassadeur. Volgens de ondernemersorganisatie is het nodig om de aanbesteding door de overheid te verbeteren en te professionaliseren. Een van de problemen die nu nog bestaan, is volgens MKB-Nederland dat de overheid te veel selecteert op prijs in plaats van op kwaliteit.

Kleine ondernemers
Ook is het volgens MKB-Nederland onrechtvaardig dat het MKB vaak uitgesloten wordt voor opdrachten van gemeenten. Heldere regels moeten ook de kleinere ondernemers in het MKB nu een goede en eerlijke kans geven bij overheidsopdrachten. In de nieuwe Aanbestedingswet, die nog voor de zomer naar de Tweede Kamer wordt gestuurd, moet dit definitief geregeld worden.


 

Gepubliceerd op:
01-06-2010

Wat vind je van dit artikel?

x1
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bouw

Of je nou werkt als aannemer, stukadoor of carrière wilt maken in de elektrotechniek of wegenbouw: de bouw biedt talloze mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf. Maar deze sector is altijd in ontwikkeling; zo zijn duurzame bouwprojecten de laatste jaren steeds meer in opkomst. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers en ZZP'ers in de bouw. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  1. Stappenplan: start een schildersbedrijf in 9 stappen
  2. ​​Checklist: hoe werkt een aanbesteding van de overheid?
  3. ZZP'ers en de bouwvak: zo zit dat

Tip: klik hier voor actuele cijfers en trends over de bouwsector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.