marieke

Economie groeit harder dan gedacht

In het eerste kwartaal van 2010 is de Nederlandse economie met 0,6 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Deze tweede raming van het CBS valt 0,5 procentpunt hoger uit dan een eerdere berekening.

Het verschil zit 'm volgens het CBS in een sterker dan verwachte groei in de grondstoffensector, bij de financiële instellingen en de overheid. Ook valt de bouwproductie iets hoger uit dan verwacht. Bij de eerste raming in mei sprak het CBS nog van een 'erg broos' economisch herstel met een aanhoudend verlies aan banen. Ook bij deze tweede raming is er nog sprake van een afname van de werkgelegenheid, en wel met 156.000 banen ten opzichte van 2009. Het aantal verloren banen is groter dan bij de eerste raming. Toen ging het CBS uit van 145.000 banen minder.

Ten opzichte van het vierde kwartaal in 2009 groeide de economie in het eerste kwartaal van 2010 met 0,3 procent. Dat is 0,1 procentpunt hoger dan in de eerste raming.


 

Gepubliceerd op:
25-06-2010

Wat vind je van dit artikel?

x2
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bouw

Of je nou werkt als aannemer, stukadoor of carrière wilt maken in de elektrotechniek of wegenbouw: de bouw biedt talloze mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf. Maar deze sector is altijd in ontwikkeling; zo zijn duurzame bouwprojecten de laatste jaren steeds meer in opkomst. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers en ZZP'ers in de bouw. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  1. Stappenplan: start een schildersbedrijf in 9 stappen
  2. ​​Checklist: hoe werkt een aanbesteding van de overheid?
  3. ZZP'ers en de bouwvak: zo zit dat

Tip: klik hier voor actuele cijfers en trends over de bouwsector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.072 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.