marieke

FNV-bouwbond zelfstandigen krijgt nieuwe naam

De FNV-bouwbond zelfstandigen krijgt begin volgende maand een nieuwe baan. Dan zullen de letters FNV verdwijnen en zal de bond de nieuwe naam presenteren, zo kondigde de brancheorganisatie afgelopen maandag aan in de Financiële Telegraaf.

Het doel van de naamsverandering is om voor de doelgroep, Zelfstandigen Zonder Personeel (zzp'ers) in de bouw, een meer autonome organisatie te worden. "Als autonome organisatie zijn we in de toekomst een betere en krachtigere spreekbuis van zzp'ers in de bouw en hout en de techniek", aldus voorzitter Charles Verhoef.

Krachtenbundeling

Eerder dit jaar nam de ledenraad het besluit om niet op te gaan in De Nieuwe Vakbeweging. Het aanpassen van de naam - en daarbij de letters FNV te verwijderen - is volgens de voorzitter daarop een logisch vervolg. Verhoef pleit voor krachtenbundeling met andere onafhankelijke organisaties van zelfstandigen, zonder daarbij de eigen onafhankelijkheid kwijt te raken. De nieuwe bedrijfsnaam en het nieuwe logo zullen op 8 oktober aanstaande worden gepresenteerd.

Bijgewerkt op: 01-01-2016

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bouw

Of je nou werkt als aannemer, stukadoor of carrière wilt maken in de elektrotechniek of wegenbouw: de bouw biedt talloze mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf.

Maar deze sector is altijd in ontwikkeling; zo zijn duurzame bouwprojecten de laatste jaren steeds meer in opkomst. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers en ZZP'ers in de bouw. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  1. Stappenplan: start een schildersbedrijf in 9 stappen
  2. ​​Checklist: hoe werkt een aanbesteding van de overheid?
  3. ZZP'ers en de bouwvak: zo zit dat

Tip: klik hier voor actuele cijfers en trends over de bouwsector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.