marieke

'Friesland moet aantrekkelijker worden voor ondernemers'

Friesland zou graag zien dat haar provincie aantrekkelijker wordt voor bedrijven, zodat ondernemers weer sneller geneigd zijn zich in het hoge noorden te vestigen en er zo meer banen worden gecreëerd. Om dit te realiseren gaat het provinciebestuur van Friesland driehonderd miljoen investeren in de regionale economie.

Dat schreef de Telegraaf in de krant van afgelopen donderdag. Vooral de Friese bouwsector heeft het in deze tijden van crisis zwaar. Veel bouwbedrijven kampen met financiële problemen. De provincie hoopt dat deze en andere worstelende branches dankzij de investering van driehonderd miljoen euro wat meer lucht krijgen.

Glasvezel

Friesland moet nog bepalen waaraan het de investering precies gaat besteden. Een idee van de provincie is volgens een woordvoerder om veertig tot vijftig miljoen euro te investeren in het aanleggen van glasvezel. Veel plattelandsgemeenten beschikken nog niet over zo'n snelle verbinding en op die manier zou Friesland aantrekkelijker kunnen worden voor bedrijven. Daarnaast zou de provincie een fonds van negentig miljoen euro willen oprichten voor duurzame energieprojecten, waaronder de bouw van zonnepanelen.

Lees het hele artikel in de Financiële Telegraaf.

Gepubliceerd op:
08-03-2013

Wat vind je van dit artikel?

x2
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bouw

Of je nou werkt als aannemer, stukadoor of carrière wilt maken in de elektrotechniek of wegenbouw: de bouw biedt talloze mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf. Maar deze sector is altijd in ontwikkeling; zo zijn duurzame bouwprojecten de laatste jaren steeds meer in opkomst. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers en ZZP'ers in de bouw. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  1. Stappenplan: start een schildersbedrijf in 9 stappen
  2. ​​Checklist: hoe werkt een aanbesteding van de overheid?
  3. ZZP'ers en de bouwvak: zo zit dat

Tip: klik hier voor actuele cijfers en trends over de bouwsector.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.