marieke

Kleine bouwbedrijven verdienen eigen CAO

Voor kleine en middelgrote bouwbedrijven moet een eigen CAO komen. Dat is althans de mening van Aannemersfederatie Nederland. De werkgeversorganisatie vindt het niet juist dat in de huidige CAO voor de bouw enkele grote bouwbedrijven de arbeidsvoorwaarden voor de gehele sector bepalen.

Volgens Aannemersfederatie Nederland staan in de huidige bouw-CAO zo'n tweeduizend MKB-bedrijven buitenspel. De organisatie wil daarom zo snel mogelijk met de vakbonden om de tafel om over een aparte CAO voor kleine bouwbedrijven te praten.

Heel belangrijk in deze nieuwe CAO zal de invoering van de collectieve vorst-WW zijn. De Aannemersfederatie pleitte er eerder al voor deze regeling weer van stal te halen. Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven, voelt daar niets voor. De bouw is een paar jaar geleden juist van die collectieve regeling afgestapt omdat er volgens de grootste werkgeversorganisatie in de bouw geen draagvlak meer voor was.

Gepubliceerd op:
29-12-2010

Wat vind je van dit artikel?

x3
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bouw

Of je nou werkt als aannemer, stukadoor of carrière wilt maken in de elektrotechniek of wegenbouw: de bouw biedt talloze mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf. Maar deze sector is altijd in ontwikkeling; zo zijn duurzame bouwprojecten de laatste jaren steeds meer in opkomst. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers en ZZP'ers in de bouw. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  1. Stappenplan: start een schildersbedrijf in 9 stappen
  2. ​​Checklist: hoe werkt een aanbesteding van de overheid?
  3. ZZP'ers en de bouwvak: zo zit dat

Tip: klik hier voor actuele cijfers en trends over de bouwsector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.072 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.