marieke

MVO-Nederland stelt navigator voor bedrijven op

Kennis- en netwerkorganisatie MVO-Nederland heeft een speciale MVO-Navigator ontwikkeld, waarin ondernemers op wereldwijd niveau alle actuele keurmerken en richtlijnen over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) kunnen terugvinden.

De overvloed aan gedragscodes en programma's in meerdere sectoren, die geregeld aan verandering onderhevig zijn, maakt het voor bedrijven niet altijd even gemakkelijk om aan alle regels te blijven voldoen. De MVO-Navigator is in dit soort gevallen een handig hulpmiddel, omdat per sector kan worden aangetoond welke richtlijnen allemaal van toepassing zijn.

Gedragscode

Woordvoerder Derek Wilson van MVO-Nederland: "In de eerste versie van de Navigator hadden we al checklists en managementsystemen verzameld die ondernemers in hun bedrijf kunnen toepassen. Om bedrijven nog beter op weg te helpen met het invoeren van MVO-beleid, hebben we in de 2.0-versie extra informatie opgenomen."

"Per gedragscode staat nu aangegeven wie de afzender is, wat het inhoudt, welke bedrijven meedoen en hoe de controle plaatsvindt. Ook zijn er nieuwe richtlijnen en gedragscodes toegevoegd. Hoe hoger de gedragscode in de lijst, hoe meer deze in overeenstemming is met de OESO-richtlijnen."

Gepubliceerd op:
05-08-2011

Wat vind je van dit artikel?

x4
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bouw

Of je nou werkt als aannemer, stukadoor of carrière wilt maken in de elektrotechniek of wegenbouw: de bouw biedt talloze mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf. Maar deze sector is altijd in ontwikkeling; zo zijn duurzame bouwprojecten de laatste jaren steeds meer in opkomst. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers en ZZP'ers in de bouw. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  1. Stappenplan: start een schildersbedrijf in 9 stappen
  2. ​​Checklist: hoe werkt een aanbesteding van de overheid?
  3. ZZP'ers en de bouwvak: zo zit dat

Tip: klik hier voor actuele cijfers en trends over de bouwsector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.