marieke

Nieuwe campagne bouwbranche om sector te redden

Een aantal brancheorganisaties uit de bouwbranche is eind vorige week gestart met een speciale mediacampagne. Het doel hiervan is om het kabinet en parlement te overtuigen van het belang om de bouw uit het slop te halen en daarmee het herstel van de Nederlandse economie te bespoedigen.

De campagne bestaat uit grote advertenties in dagbladen en diverse radiospotjes; daarmee hopen de brancheorganisaties hun boodschap over te brengen op het publiek en ook meer druk uit te oefenen op de politieke partijen. "Als de geschiedenis ons één ding leert, dan is het wel dat met bezuinigingen nog nooit een zware economische crisis is opgelost", zo schrijven de organisaties in een brief aan de overheid.

Impuls

De huidige ellende in de bouw is met tienduizenden werkloze bouwvakkers en omvallende bedrijven nog nooit zo nijpend geweest, aldus de organisaties. Volgens hen is ook de situatie in verwante sectoren, waaronder de binnenvaart, notarissen en meubel- en keukenzaken niet eerder zo ernstig geweest.

BTW-verlaging

De initiatiefnemers, waaronder de Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers (NVB) en Aannemersfederatie Nederland (AFNL), zijn van mening dat de overheid de bouwsector een impuls moet geven door maatregelen te schrappen die investeringen door woningcorporaties belemmeren. Daarnaast willen zij dat de BTW voor de gehele bouwbranche wordt verlaagd naar zes procent.

Lees het hele artikel op NUzakelijk

Gepubliceerd op:
24-06-2013

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bouw

Of je nou werkt als aannemer, stukadoor of carrière wilt maken in de elektrotechniek of wegenbouw: de bouw biedt talloze mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf. Maar deze sector is altijd in ontwikkeling; zo zijn duurzame bouwprojecten de laatste jaren steeds meer in opkomst. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers en ZZP'ers in de bouw. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  1. Stappenplan: start een schildersbedrijf in 9 stappen
  2. ​​Checklist: hoe werkt een aanbesteding van de overheid?
  3. ZZP'ers en de bouwvak: zo zit dat

Tip: klik hier voor actuele cijfers en trends over de bouwsector.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.