marieke

Omzet bouwsector weer licht gestegen

Na het moeizame 2010 heeft de bouw zich in de eerste helft van dit jaar weer enigszins weten te herstellen. Gestimuleerd door het zachte winterweer steeg de bouwomzet deze periode met zes procent, zo blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De omzetgroei, die zich voordeed in alle sectoren van de branche, is opvallend te noemen, omdat de omzet vorig jaar nog met bijna negen procent was gekrompen. De omzet van de bedrijven in de grond-, water- en wegenbouw steeg met 6,3 procent vergeleken met dezelfde periode in 2010.

Omzetstijging

Deze stijging is geheel toe te schrijven aan de gespecialiseerde bouwers van wegen, spoorwegen en tunnels. Deze bedrijven realiseerden in de eerste zes maanden van 2011 een omzetstijging van bijna dertien procent. Ondernemingen die zich richten op het leggen van kabels en buizen boekten een meer bescheiden omzetgroei van één procent.

Het kleinst was de omzetgroei in de burgerlijke en utiliteitsbouw. Dit is het gevolg van de kwakkelende huizenmarkt en leegstand van kantoren.

Gepubliceerd op:
31-08-2011

Wat vind je van dit artikel?

x2
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bouw

Of je nou werkt als aannemer, stukadoor of carrière wilt maken in de elektrotechniek of wegenbouw: de bouw biedt talloze mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf. Maar deze sector is altijd in ontwikkeling; zo zijn duurzame bouwprojecten de laatste jaren steeds meer in opkomst. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers en ZZP'ers in de bouw. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  1. Stappenplan: start een schildersbedrijf in 9 stappen
  2. ​​Checklist: hoe werkt een aanbesteding van de overheid?
  3. ZZP'ers en de bouwvak: zo zit dat

Tip: klik hier voor actuele cijfers en trends over de bouwsector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.072 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.