marieke

Ondernemers de dupe van rommelige bouwputten

Ondernemers, met name in Amsterdam, lijden onnodig veel schade doordat bouwputten voor hun deur ongeoorloofd groter worden dan toegestaan en
letterlijk het zicht en de toegang tot winkels en bedrijven blokkeren.

De Amsterdamse VVD-wethouder Eric Wiebes (verkeer en vervoer) en de hoofstedelijke stadsregisseur Cas van Eerden vinden dat dit anders moet. Ze lieten dit weten tijdens een toelichting gisteren op de meerjarenanalyse 2011-2013 van geplande werkzaamheden in de stad.

234 grote projecten
Volgens Wiebes en Van Eerden moet Amsterdam 'aan iedereen duidelijk maken dat het werk te gast is in de stad en niet dat de ondernemers te gast zijn in hun straat'. De komende twee jaar vinden in Amsterdam 234 grote projecten plaats. "Met zoveel projecten moet je ervoor zorgen dat de stad vitaler wordt en niet dat ze wonden oploopt", zegt Wiebes in De Telegraaf.

Compensatieregeling
De verkeerswethouder maakte eerder al bekend dat hij een betere compensatieregeling wil voor alle ondernemers die gedupeerd raken door werkzaamheden. Ook vindt hij dat er soms soepeler moet worden omgegaan met de vele regeltjes.

Boete
Als voorbeeld noemt hij een ondernemer die een bord voor de deur had gezet om aan te geven dat zijn winkel open was. Dit was door de bouwput namelijk amper te zien. De eigenaar kreeg een boete, omdat hij niet zomaar een bord op straat mag zetten. Wiebes vindt dat Amsterdam in dergelijke abnormale situaties wat soepeler om moet gaan met de regels.

 

Gepubliceerd op:
28-01-2011

Wat vind je van dit artikel?

x4
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bouw

Of je nou werkt als aannemer, stukadoor of carrière wilt maken in de elektrotechniek of wegenbouw: de bouw biedt talloze mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf. Maar deze sector is altijd in ontwikkeling; zo zijn duurzame bouwprojecten de laatste jaren steeds meer in opkomst. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers en ZZP'ers in de bouw. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  1. Stappenplan: start een schildersbedrijf in 9 stappen
  2. ​​Checklist: hoe werkt een aanbesteding van de overheid?
  3. ZZP'ers en de bouwvak: zo zit dat

Tip: klik hier voor actuele cijfers en trends over de bouwsector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.