marieke

Startup Being Development: innoveren in de bouw

Een woningbouwbedrijf beginnen in deze tijden van recessie: je moet het maar durven. Dirk Dekker en Bas van Dam van Being Development gingen er toch voor en weten zich met hun bedrijf te onderscheiden van de concurrentie door betaalbare en duurzame designwoningen op modulaire wijze te produceren.

Hierdoor is Being Development in staat sneller woningen te bouwen en minder afval te creëren. "Doordat de woningen in een fabriek worden gemaakt worden er minder fouten gemaakt in het bouwproces", aldus Dekker in een interview met FDYE. "Waar dat normaal tien procent is, is dat nu maar twee procent. Het bouwproces is een stuk duurzamer. Omdat de huizen op een vaste plek worden gemaakt, hoeven de werknemers niet naar de bouwplaats af te reizen. Materialen kunnen daarnaast makkelijk worden hergebruikt en er hoeft minder getransporteerd te worden."

CO2 neutraal

De voornaamste reden om een eigen bedrijf op te richten was dat het duo wilde laten zien dat ecologische en economische belangen best goed samen kunnen gaan. Dekker: "Startsein was het 'lenteakkoord' van het ministerie van VROM, waarin is afgesproken dat er in 2020 CO2 neutraal wordt gebouwd. Bij ons is dat nu al mogelijk."

Recreatiewoningen

De doelgroep voor deze milieuvriendelijkere manier van huizen bouwen is wellicht groter dan je zou denken, want volgend jaar levert Being Development al de eerste gebouwen op (particulier en projectmatig). "Bij Eemnes plaatsen we bijvoorbeeld recreatiewoningen", legt Dekker uit. "Het doel is om in 2012 tien tot veertig woningen op te leveren van gemiddeld 200.000 euro per stuk. De omzetverwachting is dan 2 miljoen euro.’

Gepubliceerd op:
23-11-2011

Wat vind je van dit artikel?

x3
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bouw

Of je nou werkt als aannemer, stukadoor of carrière wilt maken in de elektrotechniek of wegenbouw: de bouw biedt talloze mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf. Maar deze sector is altijd in ontwikkeling; zo zijn duurzame bouwprojecten de laatste jaren steeds meer in opkomst. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers en ZZP'ers in de bouw. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  1. Stappenplan: start een schildersbedrijf in 9 stappen
  2. ​​Checklist: hoe werkt een aanbesteding van de overheid?
  3. ZZP'ers en de bouwvak: zo zit dat

Tip: klik hier voor actuele cijfers en trends over de bouwsector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.