marieke

Toch weer terugval in de bouw

In de maanden mei tot en met september leek het ergste achter de rug in de woningbouw, maar nu blijkt dat de orderportefeuille van Nederlandse bouwbedrijven in de woningbouw de afgelopen maand toch opnieuw, en onverwacht sterk is gedaald.

Cijfers van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) laten zien dat de bedrijven die zich bezighouden met woningbouw in oktober nog voor 5,9 maanden werk hadden. Dat is een daling van 2/5 maand ten opzichte van september. In de utiliteitsbouw en in de grond-, water- en wegenbouw vertoonden de orderboeken weinig beweging. Een oorzaak voor de onverwachte daling van de woningbouwcijfers in oktober kon de EIB niet geven.
 

Gepubliceerd op:
30-11-2009

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bouw

Of je nou werkt als aannemer, stukadoor of carrière wilt maken in de elektrotechniek of wegenbouw: de bouw biedt talloze mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf. Maar deze sector is altijd in ontwikkeling; zo zijn duurzame bouwprojecten de laatste jaren steeds meer in opkomst. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers en ZZP'ers in de bouw. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  1. Stappenplan: start een schildersbedrijf in 9 stappen
  2. ​​Checklist: hoe werkt een aanbesteding van de overheid?
  3. ZZP'ers en de bouwvak: zo zit dat

Tip: klik hier voor actuele cijfers en trends over de bouwsector.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.